Foto: Linus Olsson
 Foto: Linus Olsson

Tre hästar orsakar kaos på E6:an

Publicerad

Tre hästar ska orsaka trafikkaos på E6:an. Enligt uppgifter till GT har en av dem blivit påkörd.

– Det verkar som den har fått en skada på ett bakben, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Klockan 19.02 på tisdagskvällen ringde en person till polisen och berättade att det befann sig tre hästar på E6:an i höjd med Kodemotet i norrgående riktning.

– Ägaren är på plats och försöker fånga in hästarna. Det var lite problematiskt, beskriver Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, situationen.

– Det var mycket trafik och bilarna stannade lite kors och tvärs där för att inte köra på hästarna. Tydligen får folk på platsen tag på två hästar som man kan leda ut till en hage. Den tredje hästen har tydligen blivit påkörd av en bilist, fortsätter han.

Polisen ska ha låtit trafiken passera växelvis förbi olycksplatsen för att inte orsaka för långa köer.

Avlivade häst

Man har ringt efter en veterinär.

– Det verkar som den har fått en skada på ett bakben. Sedan vet jag inte hur det har gått efter det, säger Peter Adlersson vid 19.45 och fortsätter.

– Har den brutit ett ben så är kanske risken stor att de avlivar hästen men det vet jag inte än.

En stund senare kunde han dock meddela att den fick avlivas.

– Man fick tyvärr avliva en häst. Övriga två hästar är tillbaka i stallet enligt uppgift.

Enligt GT fick den avlivade hästen transporteras bort med en hjullastare.

Trafikolycka

I och med att en bilist har kört på en av hästarna rubriceras det som trafikolycka.

– Men det är inga personskador, säger Peter Adlersson.

Hur har hästarna hamnat på vägen?

– Jag har ingen aning än så länge. Patrull är på plats och tittar på detta. Det är möjligt att de har gått i en hage intill och kommit ut. Men det är ju viltstängsel. Men vid påfarter och sådan är det ju lätt att gå ut på vägen.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER