Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre gripna i Bohuslän för grovt vapenbrott

”Jag kan inte bekräfta om de är kända av oss sedan tidigare,” säger Christer Fuxborg.
Foto: POLISEN

Tre personer greps i natt på en länsväg i Sotenäsområdet. De hade en skarpladdad pistol och knivar, vilket P4 Väst var först med att rapportera. Bilen har beslagtagits. 

Tre personer greps i natt i Bohuslän misstänkta för grovt vapenbrott. 

Polisen ska ha undersökt en stillastående bil klockan 01.50 i natt. I bilen fanns en skarpladdad pistol och knivar, vilket P4 Väst var först med att rapportera om. 

– Slumpen gör att en patrull ser att den här bilen står parkerad utmed en länsväg i Sotenäsområdet. När vi kontrollerar bilen och de tre passagerarna hittar vi vapen och knivar, vilket gör att de här personerna är misstänkta för grovt vapenbrott, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson. 

”Replikorna snarlika”

De tre personerna, som enligt P4 Väst sedan tidigare är kända av polisen, greps på plats och bilen togs i beslag. 

– Är det grovt vapenbrott grips och anhålles man per automatik på plats. Jag kan inte bekräfta om de är kända av oss, säger Christer Fuxborg. 

Fler utredningsåtgärder ska göras under dagen. 

– Vi ska undersöka om det här vapnet är riktigt, för replikorna är snarlika. Men knivar vet vi att det rör sig om, säger Christer Fuxborg.

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)