Tre gärningsmän knivrånade man

Publicerad

En man har rånats ombord på en buss i centrala Göteborg.

Tre unga gärningsmän omringade mannen och hotade med kniv och riktade ett pistolliknande föremål mot honom.

– De kom över hans hörlurar, säger Göran Karlbom, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst

Det var strax före midnatt på måndagskvällen som polisen larmades till ett personrån på en buss vid Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg.

– När vi kommer fram till platsen så pratar vi med en kille som blivit omringad av tre andra killar. De hotar honom med kniv och med ett pistolliknande föremål, säger Göran Karlbom.

Greps efter tio minuter

Gärningsmännen tvingade till sig offrets hörlurar – men de kom inte långt med dem.

– När vi sökte i närområdet så lyckades vi efter ungefär tio minuter gripa tre ungdomar som stämde in på signalementet. Det hade också stöldgodset på sig, säger Karlbom.

Hade de även vapnen på sig?

– Jag kan inte säga vad vi hittade på dem i nuläget utöver godset.

Enligt polisen så skadades rånoffret inte fysiskt.

– Men han är säkert chockad.

De tre unga gärningsmännen misstänks för rån.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER