Tre bilar i krock – stor trafikpåverkan

Publicerad

På fredagseftermiddagen har tre bilar krockat på Hisingen, uppger polisen.

Skadeläget är oklart men det är stor trafikpåverkan då tre körfält stängs av under räddningsarbetet.

– Det är trafikkaos på platsen, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Strax efter 16 på fredagseftermiddagen kolliderade tre bilar på Hisingen.

– Tre bilar har krockat, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Olyckan skedde under rusningstrafik och trafikpåverkan är stor.

– Det är trafikkaos på platsen, det har skett på en genomfartsled, säger Lippens.

Skadeläget är fortfarande oklart, men ambulans har kallats till platsen.

– Det finns uppgifter om personer som klagar på nacksmärtor, men vi vet inte hur pass allvarligt det är i nuläget, säger Lippens.

Enligt räddningstjänsten ska det inte röra sig om någon omfattande krock, utan det ska röra sig om plåtskador på fordonen.

– Jag kan inte svara på vilken typ av åtgärder som görs eller om bärgning är aktuellt för fordonen, säger Lars Larsson, vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Texten uppdateras

Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER