Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halka i Västsverige – bilar i frontalkrock

Under morgonen inträffade en frontalkrock i Skaraborg. Ingen uppges dock ha kommit till skada.Foto: Christian Svensson

Det har varit olyckskaos i Västsverige under onsdagsmorgonen.

Utanför Skara inträffade en frontalkrock sedan en bil fått sladd vid en omkörning.

– Det är väldigt halt på platsen, säger Ola Jakobsson, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Den första av olyckorna i Västsverige inträffade vid klockan 06.30 på onsdagsmorgonen som tre bilar krockade på riksväg 40 i höjd med Mölnlyckemotet.

Enligt räddningstjänsten ska ingen ha kommit till skada i samband med olyckan – men vägen fick stängas av med stora trafikstörningar som följd.

Strax innan klockan 07.30 meddelade räddningstjänsten att man då tagit bort alla avspärrningar efter olyckan – samtidigt inträffade en annan olycka på samma väg.

– Det är en lastbil som står och brinner på riksväg 40 i höjd med Bårhultsmotet. Branden är begränsad till motorrummet och lastbilen har inget farligt gods, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Två av tre körfält i riktning mot Göteborg fick stängas av. Klockan åtta var det öppet igen, men störningarna på vägen fortsatte. 

Väg 49 var helt avstängd 

Längre österut, på riksväg 49 utanför Skara, frontalkrockade två bilar vid 06.30.

– De står front mot front. Men båda förarna är ute ur bilarna helt oskadda, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

– En personbil har fått sladd och hamnat på fel sida vägen och frontalkrockat med en bil. Det är väldigt halt på plats, säger Ola Jakobsson, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Enligt polisen ska olyckan ha inträffat vid en omkörning då en av bilarna fått sladd. Vägen var länge avstängd. Vid klockan 08.30 meddelade räddningstjänsten att man börjat släppa på, men det rullade långsamt förbi platsen.

– Bärgningsbilen är framme och ska bärga bilarna, så det kan fortfarande gå väldigt trögt på platsen. Men det rullar sakta just nu, säger Ola Jakobsson.

Halkan har det ställt till det för många i morgontrafiken. I Strömstad krockade två personbilar med varandra efter att ena bilen fått sladd.

– Bilarna har krockat efter en sladd och det är halt på platsen, säger Thomas Rönnberg, hos räddningstjänsten i Strömstad.

Lastbil och personbil i krock

Ytterligare en trafikolycka har inträffat under onsdagsmorgonen. Strax innan klockan 07 krockade en personbil och lastbil på Lundbyleden i Göteborg i riktning mot Öckerö i höjd med Leråkersmotet. 

Ingen person skadades allvarligt heller där.