Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trafikstopp – lastbil körde ner på tågspår

Lastbilen kraschade in i järnvägsspåret.
Foto: Joakim Eriksson
Den nedrivna kontaktledningen innebär att tågresenärerna får åka buss i stället.
Foto: Per Wissing

Det uppstod ett totalstopp i tågtrafiken mellan Varberg och Borås på onsdagskvällen.

En lastbil körde av vägen och rev ner kontaktledningarna på tågbanan.

Först på fredag morgon beräknas tågsträckan kunna trafikeras igen.

– Lastbilschauffören är medtagen av polisen misstänkt för drograttfylleri, säger Peter Adlersson, presstalesman hos polisen i Region Väst.

Den spektakulära trafikolyckan inträffade strax innan klockan 19 på onsdagskvällen på väg 41 vid Veddige i Halland.

En lastbil har av oklar anledning kört av vägen och hamnat över järnvägsspåren.

– Lastbilen rev ner kontaktledningar och blockerade en del av vägen, säger Peter Adlersson, presstalesman hos polisen i Region Väst, på onsdagskvällen.

Provtagning

Lastbilschauffören är medtagen till polisstationen för provtagning och han är nu misstänkt för drograttfylleri. Lastbilen var lastad med diverse bildelar. Dess bättre ska ingen annan person ha kommit till skada vid olyckan.

Beisi Sundin vid Trafikverkets pressjour meddelar att tågtrafiken på sträckan Varberg-Borås är avstängd resten av onsdagsdygnet och kan förbli så en en längre tid.

– De ersätts med bussar, säger hon.

Enligt en preliminär rapport från Västtrafik ska felet vara åtgärdat på fredag morgon klockan 06.00. Till dess kommer ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Varberg och Borås.

Vid 21.30-tiden på onsdagskvällen meddelade polisen att trafiken på rikväg 41 är öppen igen – men kan stängas av senare under kvällen tillfälligt.

– Lastbilen ska bärgas med en större kranbil och då kan vi behöva stänga av körfält, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Region Väst.


För senaste nytt - läs gt.se på Facebook eller Twitter.