Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trafikskylten: "Du är vacker och duger"

Foto: Lena Björndahl

GÖTEBORG. Parkeringsskyltar brukar oftast berätta var du får parkera och hur länge.

Ibland talar de också om att du är vacker och duger som du är.

En sådan kärleksfull trafikskylt har dykt upp i Masthugget.

– Det är ingenting som jag känner igen, säger Hans Angerfors, projektledare på Trafikkontoret i Göteborg.

Men frågan nu är: Vem är skyltmakaren?

På Sjömansgatan i Masthugget förkunnar en nyuppsatt skylt för förbipasserande att "du är vacker och duger som du e". Bortsett från texten ser den ut som vilken annan skylt som helst. Men Trafikkontoret i Göteborg känner inte till den.

– Nej, det är ingenting som jag känner igen. Men det är klart att man får kolla upp det, säger Hans Angerfors, och tillägger att man i så fall får plocka ner skylten – trots det fina budskapet.

– Vi tillåter ju ingenting på våra trafikskyltar. Syftet med skylten blir ju fel, då kanske man missar det som står på skylten ovanför om man bara tittar på den. Men det är ju inget som man kan bli arg på.

Okänt varför

Vem som har satt dit skylten tycks vara okänt. Men klart är att den glatt många. På olika hemsidor och sociala medier hyllas den.

"Trodde den var photoshopad, så jag åkte och kollade. Man blir lite glad i själen. :)", skriver en person på sajten Tjuvlyssnat.se.

Även Hans Angerfors kan tycka skylten är rolig.

– Det är klart att det är ett positivt budskap, det är det. Men nu är jag lite präglad, så jag hade väl reagerat på att den sitter på vår stolpe, säger han till GT.

Ska tas bort

Trafikkontoret ska nu undersöka saken och försöka hitta personen eller personerna som satt upp den.

– Då ber vi dem själva ta bort den först och främst. Det får ju inte sitta någonting där, så den tas säkert bort, säger Hans Angerfors som dock tror att många kan ha synpunkter på det.

– Men sådan är policyn. Det är av trafiksäkerhetsskäl och annat.

Efter GT:s artikel har läsare skickat in fler bilder på märkliga skyltar i området. På en skylt, inte långt ifrån Sjömansgatan, står det "Barnarbete". Syftet med budskapet känns oklart – men vem är skyltkonstnären?

Vet du vem det är eller har något tips? Hör av dig till GT med ett mejl till tips@gt.se!

Vem du vem som är skyltmakaren?

Är det du som gjort skyltarna? Eller vet du vem som är det? Kontakta oss! Mms:a till 71717 eller mejla tips@gt.se