Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man livshotande skadad efter trafikolycka på bro

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO
Foto: Google maps

Räddningstjänst, ambulans och helikopter har larmats till Vindöbron på Orust där två bilar har krockat. En man i 40 årsåldern har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Mannen ska ha livshotande skador, uppger Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Det var strax innan klockan 16 som larmet om trafikolyckan inkom. Enligt Charlotte på SOS Alarm är två personbilar inblandade i olyckan.

– Räddningstjänst, ambulans och helikopter är larmad. Räddningstjänsten väntar in ambulansen, så de kanske har svårt att ta sig fram där. Det är mycket bilar på bron och vägen är avstängd, säger hon.

Man förd med ambulanshelikopter

En person ska vara förd med ambulanshelikopter till sjukhus, uppger polisen. Enligt Sahlgrenska Universitetssjukhusets rör det sig som en man i 40-årsåldern som vårdas för livshotande skador.

Enligt polisen har det varit ”extremt blåsigt” i samband med olyckan och det finns uppgifter om att ett släp kan ha blåst över på motsatta sidan av körbanan.

Vägen fick helt stängas av i samband med olyckan, men trafiken ska nu flyta på i båda riktningarna. 

En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott är upprättad.

Räddningstjänsten Storgöteborg ger sina bästa råd om hur man bör agera vid en trafikolycka.