Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tove, 27, fick drömjobbet – på lyxkryssare i Karibien

Tove Holm utbildade sig på Performing Arts School i Göteborg. Foto: Anders Johansson.
Tove Holm kommer från Falkenberg men bor i Göteborg när hon inte kryssar runt i Karibien. Foto: Privat.
Aida Perla har allt man kan kräva av en lyxkryssare i Karibien. Foto: Aida
En av många pooler på fartyget. Foto: Aida.

Tove Holm, 27, har lyckats landa drömjobbet. 

Nu väntar många välbetalda månader på en lyxkryssare i Karibien. 

– Det är väldigt fina arbetsdagar, säger musikalartisten. 

Det var snabba ryck som gällde för Falkenbergstjejen som sedan många år är bosatt i Göteborg. 

– Jag blev uppringd av Aida Cruises och de erbjöd mig ett kontrakt som solist i deras show på Aida Perla, ett av deras större fartyg, säger Tove Holm. 

En vecka senare satt hon på ett flygplan till Hamburg i Tyskland för repetitioner och förberedelser inför avresan, vilket även Hallands Nyheter har rapporterat. 

– Jag jobbade heltid i Falkenberg då och hade en lägenhet i Göteborg att hyra ut med kort varsel, samtidigt som det tyska företaget begärde utdrag ur polisregistret och annat. En stressig vecka, hela livet skulle ju packas ihop på något sätt. Det var mycket känslor, men det har gått jättebra, säger hon. 

Aida Perla. Foto: Aida

Hon mönstrar på i Hamburg och först ska jättelyxkryssaren köra runt i västra Europa och besöka länder som England, Frankrike och Spanien innan färden fortsätter mot Karibien i november. 

”Bra betalt”

– Där ska vi kryssa runt mellan öarna till mars nästa år. Det känns fantastiskt stort att få göra det här, jätteroligt. 

Vad exakt ska du göra? 

– Jag kommer att få stå mycket på scen, vilket är det jag utbildade mig till i Göteborg. Just nu repar vi väldigt mycket, runt åtta timmar om dagen sex dagar i veckan. På båten blir det lite mindre. En show är runt en timme, så totalt blir arbetsdagen två-tre timmar lång. Sedan kan vi gå i land om vi vill, så det är väldigt fina arbetsdagar. 

Är det bra betalt? 

– Ja, det är bra betalt. Förhoppningsvis kan man spara en del tills man kommer hem. Samtidigt kommer jag att få se mycket av världen, vilket jag inte hade gjort annars. Och teamet verkar härligt, det ska bli kul att få resa runt med dem. 

Bjässen byggdes i Japan. Foto: Aida

Aida Perla är ingen liten skuta. Omkring 300 meter lång, 37 meter högt, 1 643 hytter och plats för över 3 000 passagerare. 

Tolv restauranger, 17 barer, spaanläggning och lite annat smått och gott finns att tillgå. 

– Vi artister har ett eget pooldäck med jacuzzi och gym som vi får utnyttja. Det är oändligt med restauranger och shopping, som en liten stad. Jag har aldrig varit på ett kryssningsfartyg förut, så det här blir väldigt spännande, säger Tove Holm.