Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

18 döda i corona i Västra Götaland

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
På Östra sjukhuset i Göteborg får coronasmittade patienter intensivvård.Foto: HENRIK JANSSON

Antalet döda i Västra Götaland på grund av coronaviruset är nu 18 personer – en ökning med fyra personer sedan fredagen.

Totalt vårdas 94 patienter med covid-19 på sjukhus i regionen. Av dessa får 44 vård på intensivvårdsavdelning.

I Sverige är antalet dödsfall orsakade av coronaviruset uppe i 373 personer, enligt Folkhälsomyndighetens siffror på lördagen. Av dessa är 154 kvinnor och 219 män.

Västra Götalandsregionen har nu 18 döda i covid-19, vilket är ytterligare fyra personer sedan fredagens siffror.

På Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg vårdas 45 personer, varav 18 på intensivvårdsavdelning. Totalt i regionen får 94 patienter vård på sjukhus, varav 44 på intensiven.

537 bekräftade sjukdomsfall i Västra Götaland

Det totala antalet bekräftade sjukdomsfall i regionen är 537.

– Vi kan se att vi börjar komma i den uppåtgående trenden på kurvan. Vi vet inte när peaken kommer. Fortsätter vi följa kurvan kommer den om 4-5 veckor. Men det är inget vi vet, konstaterade regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström på fredagen..

I Halland rapporteras att nio personer avlidit, vilket innebär att det inte är någon ökning av dödsfall sedan fredagens siffror. Det totala antalet bekräftade sjukdomsfall i Halland hittills är 126.

Inte heller i Jönköpings län och Värmland har antalet döda ökat det senaste dygnet. Där har 13 respektive en person avlidit i sjukdomen.

Jönköping har hittills 199 fall av covid-19 och Värmland 53.

Se bilderna: Centrala Göteborg öde i krisen

Ett vanligtvis livligt Göteborg ekar nu tomt.

Överfull intensivavdelning på Östra sjukhuset i Göteborg

Läkaren Bertil Andersson berättar om personalens situation: ”Det är ansträngt”.