En svårt skadad efter krasch på motorvägen

Publicerad

En singelolycka på E20 orsakade totalstopp i trafiken – och framkomligheten var begränsad under eftermiddagen

– En bil har av någon anledning snurrat runt och hamnat på taket, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Tre personer fördes till sjukhus – en med allvarliga skador.

Det var vid klockan tjugo i ett som larmet kom om en singelolycka på E20 vid Munkebäck i Göteborg.

– Det råder totalstopp i trafiken och bilen har voltat och ligger på taket, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Det är oklart vad som föranlett olyckan, men vid 13.20 kunde man öppna upp ett körfält i norrgående riktning. Men framkomligheten är begränsad.

Tre personer har förts till sjukhus.

– Det jag vet är att vi inte kunnat tala med föraren vilket skulle kunna indikera på att allt inte står rätt till. En person har förts till Sahlgrenska med nack- och ryggsmärtor och två personer har förts till Östra sjukhuset, säger Ulla Brehm.

Hon meddelar också att en bärgare är beställd.

En person allvarligt skadad

Enligt Robert Sjölund på Sahlgrenskas pressjour ska det vara två personer som vårdats efter olyckan.

– Det är en man i 55-årsåldern som läget är allvarligt men stabilt för och en kvinna i 50-årsåldern som har lindriga skador. Den tredje personen kan ju ha varit en anhörig, säger han.

Räddningstjänsten bekräftar uppgifterna om att en bil ha voltat och meddelar att det är mycket trångt på platsen på grund av den tungt belastade vägen.

– De uppgifter jag har är att tre personer ska vara drabbade av olyckan, men jag vet inte om alla dessa befunnit sig i bilen, säger Jonas Gill, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER