Totalstopp i tågtrafiken – minst fem tåg drabbade

Publicerad

En olycka på Västra stambanan i närheten av Vårgårda har orsakat totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Skövde.

Även fjärrtågen till och från Stockholm påverkas.

– Man får sitta kvar i tåget och vänta tills det är klart helt enkelt, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Olyckan inträffade strax norr om Vårgårda vid 09.30 på fredagsförmiddagen och räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

Tågtrafiken påverkas och det är just nu totaltstopp på sträckan mellan Göteborg och Skövde.

– Det står helt still just nu, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Även fjärrtågen till och från Stockholm påverkas av olyckan.

Oklar prognos

Vid 10.15 hade Trafikverket ännu ingen prognos på hur lång tid det kan ta innan tågen rullar igen.

– Vi har inte fått någon prognos, men det kommer åtminstone ta en timme, säger Josefsson.

Det var också oklart om det skulle sättas in ersättningsbussar.

– Man får sitta kvar i tåget och vänta tills det är klart helt enkelt, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Senare meddelade Trafikverket att man enligt en preliminär prognos skulle kunna börja släppa på trafiken vid 12.30 igen.

 

Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER