Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Torbjörns stora ilska mot vandalerna: ”Meningslöst”

Torbjörn Eriksson, fastighetschef på Bollebygds kommun Foto: Erik Bergström/ P4 Sjuhärad, Sveriges Radio
Genrebild.Foto: ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Sedan i höstas har vandaler förstört värden för hundratusentals kronor på Bollebygdsskolan.

Torbjörn Eriksson, fastighetschef på kommunen har ledsnat och en diskussion har påbörjats om att sätta upp övervakningskameror.

– Jag tycker det är så meningslöst, det kostar bara massa pengar till ingen nytta. Vi har bara de pengarna vi har, säger han. 

Torbjörn Eriksson är fastighetschef på Bollebygds kommun, han berättar att det varit mycket vandalism på Bollebygdsskolan sedan i höstas, något Borås Tidning uppmärksammade i oktober när ett 20-tal rutor krossades. 

Något som kostade flera hundra tusen kronor att laga. 

Förra helgen förstördes värden för uppskattningsvis 100 000 kronor, berättar Torbjörn Eriksson.

– Då eldades det på skolgården, slogs sönder plåtar på taket och klipptes av ledningar till solpanelerna.

Överväger övervakningskameror

Torbjörn säger att det nu finns på tal att eventuellt ta in övervakningskameror för att få stopp på vandaliseringen, något P4 Sjuhärad tidigare skrivit om. 

– Något måste vi göra men det är inget jag kan bestämma själv. Jag har tidigare varit emot övervakningskameror men om ungdomarna inte kan sluta bråka så ser jag ingen annan utväg än att överväga att sätta upp kameror, säger han. 

Torbjörn Eriksson har haft sitt jobb i tolv år och han säger att förstörelsen på skolan går i vågor men att det har eskalerat sedan i höstas.

”Det är så meningslöst” 

– Jag tycker det är så meningslöst, det kostar bara massa pengar till ingen nytta. Vi har bara de pengarna vi har. Vi har begränsat med underhållspengar som vi hade kunnat göra något nyttigt med som att måla och göra i ordning inomhus. Nu får de pengarna gå till annat, säger han. 

P4 Sjuhärad uppger att skolan vet vilka som låg bakom branden på skolan under förra helgen och att polis samt socialtjänsten är inkopplad.