Toppolitikern kastas ut från Slottsskogen

EU-parlamentariken Soraya Post kastas ut från Slottsskogen efter 16 år.
Foto: KRISTOFER SANDBERG
Foto: LENNART REHNMAN

EU-parlamentariken Soraya Post kastas ut från Slottsskogen efter 16 år. 

Anledningen är att hon låtit sin sambo sköta kioskverksamheten när hon arbetat i parlamentet.

Park- och naturförvaltningen menar att hon inte haft en godkänd underskrift för att låta någon annan driva verksamheten.

– Soraya hade ett arrendeavtal som gick ut vid årsskiftet, vi har valt att inte förlänga det utan vi sa upp det, säger Linda Nygren, direktör på park- och naturförvaltningen i Göteborg.

Soraya Post har sedan 16 år tillbaka varit arrendator för kioskverksamhet i Slottsskogen. Men sedan årsskiftet är det slut med det. Park- och naturförvaltningen har valt att säga upp kontraktet.

– Soraya hade ett arrendeavtal som gick ut vid årsskiftet, vi har valt att inte förlänga det utan vi sa upp det, säger Linda Nygren, direktör på park- och naturförvaltningen i Göteborg. 

Varför har ni sagt upp avtalet? 

– Vi vill se en annan verksamhet där och vi vill tänka på hur vi ska utveckla verksamheten med kiosker och caféverksamheten i Slottsskogen. Vi valde att inte förnya avtalet för att börja om på ny kula.  

Sambon skött verksamheten

Under tiden Soraya Post har suttit i EU-parlamentet har hennes sambo skött verksamheten. Enligt Park- och naturförvaltningen måste det finnas ett skriftligt godkännande från dem om någon annan än arrendatorn ska driva verksamheten.

– Det har inte funnits i det här fallet, säger Linda Nygren.

Men enligt Soraya Post själv hade hon informerat Park- och naturförvaltningen om att hennes sambo skötte kioskverksamheten.

– Min sambo har skött den (kiosken, reds. anm) medan jag kom in i parlamentet, med Park- och naturs goda minne.

Men vad är anledningen till att de då valde att inte förlänga kontraktet?

– Att jag lät min sambo sköta verksamheten när jag inte var tillgänglig. Men jag hade frågat om lov innan, inte på papperet i och för sig men muntligt. Vi har stått där i 16 år. Jag litade på Park- och natur.

Men det ska ju finnas ett skriftligt godkännande från Park- och naturförvaltningen om man låter någon annan driva verksamheten?

– Det hade de ju kunnat upplysa om i så fall innan de svarade. Men det kanske de kommer med nu när jag har överklagat beslutet. Vi har haft diskussioner hela våren om det här. De valde att säga upp kontraktet i stället, det godkände inte jag.

Åsa Hartzell (M), andre vice ordförande i Park- och naturnämnden, bekräftar också hon att avtalet inte förlängts på grund av att ett skriftligt godkännande saknats.

– Nej det har inte funnits godkännande om att andra personer ska driva det hela. Det är helt riktigt. Men uppsägningen kan göras oberoende av om det finns en orsak eller inte, säger hon.

Följ utvecklingen i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone http://apple.co/2iKx0g9 eller Android. http://bit.ly/2ixJMjW