Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
 Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se

Tonåringar svårt skadade i krasch

Publicerad

En långtradare och en epa-traktor har kolliderat längs riksväg 61 i Värmland.

Två tonåringar, som båda befann sig i a-traktorn, har förts till sjukhus med allvarliga skador efter olyckan.

– Det var ingen av personerna i a-traktorn som var kontaktbar efter krocken, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap i Karlstadsregionen.

Larmet om olyckan, som skedde i närheten av Kil i Värmland, kom klockan 18.20 på tisdagskvällen.

– Det är en långtradare som på något sätt har kört in i en epa-traktor på riksväg 61, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till platsen.

– Det är en kollision bakifrån där långtradaren har kört in i a-traktorn, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap vid i Karlstadregionen. 

Tonåringar

Enligt initiala uppgifter så ska de två personerna, två unga män, ha varit medvetslösa efter olyckan.

– De har förts till sjukhus med allvarliga skador. Föraren kastades ut ur fordonet medan passageraren blev kvar inuti. Själva traktorn är bara skrot, säger Sundberg.

Han fortsätter:

– De skadade är inte identifierade än, men det rör sig om killar i tonåren.

Räddningstjänsten bekräftar att en person var fastklämd i fordonet och fick klippas loss.

– Det var ingen av personerna i a-traktorn som var kontaktbar, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap.

Flugits till Uppsala

Centralsjukhuset i Karlstad meddelar att de båda tonårspojkarna är allvarligt skadade. En av dem har flugits till Uppsala sjukhus för vård medan den andra intensivvårdas på Centralsjukhuset. Enligt sjukhuset så har de ådragit sig skal-, bröst- och ryggskador. 

Ett stort räddningspådrag pågick på platsen och vägen var helt avstängd under flera timmar.

Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER