Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonåring våldtog tjej på toalett – döms nu

Arkivbild.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

En kille i tonåren döms till ungdomstjänst för oaktsam våldtäkt, skriver Hallands Nyheter.

Straffet blir samhällstjänst.

Övergreppet skedde på en ort i Halland i våras i samband med en fest.

Det var på en toalett i en festlokal som våldtäkten ägde rum, enligt domen som Hallands Nyheter refererar till.

Gärningsmannen, en tonårig kille, följde efter en tjej in på en toalett. Trots att hon avvisade hans närmanden fortsatte han att ta på henne och kyssa henne, för att sedan genomföra våldtäkten.

Enligt tingsrätten är kvinnans berättelse trovärdig. Rätten fastslår att kvinnan inte deltog frivilligt. Tonårskillen förnekar brott och menar att det var tjejen som drog in honom på toaletten, en berättelse som rätten alltså inte tror på.

Döms för oaktsam våldtäkt

Enligt tingsrättens resonemang var tonårskillen inte likgiltig inför att tjejen inte deltog frivilligt och därmed är det inte heller bevisa att han hade uppsåt, skriver Hallands Nyheter. Men rätten menar alltså att tonårskillen varit grovt oaktsam gällande omständigheterna och dömer honom därför för oaktsam våldtäkt.

Påföljden blir samhällstjänst om 100 timmar.

Enligt SVT Nyheter Halland är domen den första av sitt slag i Halland sedan lagstiftningen kring sexualbrott ändrades i fjol.