Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tommys fina hyllning till sin kära hembygd

Tommy Buane älskar Bullaren, och han har inga planer på att flytta därifrån. Foto: Privat
Tommy älskar Bullaren så mycket att han tatuerat in det på sin kropp. Foto: Privat

Skogsarbetaren Tommy Buane, 33, från Bullaren utanför Tanum älskar sin bygd så mycket att han tatuerat in ortsnamnet på sin handled.

Här finns allt han behöver och lite till.

– Det är en fantastisk sammanhållning som genomsyrar hela våran bygd, säger han.

Tommy Buane, 33, är skogsarbetare och har bott i Bullaren i Tanums kommun i hela sitt liv. Orten har cirka 1 400 invånare och Tommy ser ingen anledning att någonsin flytta därifrån, något som P4 Väst tidigare rapporterat om.

– Här finns allt! Det är en fantastisk sammanhållning som genomsyrar allt och vi har ett väldigt aktivt föreningsliv, berättar han.

Tommy Buane säger att han tvingats prioritera bort vissa aktiviteter.

– Jag sitter i styrelsen i skogsvårdsföreningen och var tidigare väldigt aktivt i vår motorförening Crusaders, men det har skett förändringar i mitt liv så jag hinner inte med det riktigt längre. Det är tråkigt. Jakt har blivit ett väldigt stort intresse, jag bor på en gård där jag brukar jaga, säger han.

Lockar folk från hela Västsverige

Utöver motorklubben och skogsvårdsföreningen berättar Tommy att det finns massa annat att engagera sig i, bland annat en sportklubb och en hembygdsförening.

– Vår bygdegård är jättefin och rymmer 200 personer. Det är väldigt mycket aktiviteter där för både unga och gamla. Vi har haft revy där i 30 år som lockar folk från hela Västsverige, säger han.

– Vi har en Ica-affär med bolagsutlämning, så där får man ju hela kostcirkeln.

 

LÄS OCKSÅ: Fiffiga tatueringen som får alla att undra 

 

För att hedra orten har han tatuerat in dess namn på sin egen kropp. På hans vänstra handled står det "Bullarn", som bygden kallas i folkmun. 

– Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde den på högra handleden i stället för vänstra, för då hade jag kunnat lägga till "är bäst" där. Det är ett motto som vi har här och vi hade klistermärke upptrycka med det som vi satte på våra bilar förr, säger Tommy Buane.

Mystiskt klistermärke

Enligt Tommy Buane har klistermärket med trycket "Bullarn är bäst" gästspelat på de internationella arenorna.

– Legenden säger att det satt ett sånt klistermärke på en taxibil i New York under många år. Jag har aldrig sett det själv, men jag har fått det återberättat för mig många gånger. På så sätt har vi gjort avtryck i världen, det är lite fräckt, säger han.

Det här är Bullaren

– Bullaren är en bygd i norra Bohusläns inland, belägen utanför Tanum. 

– Bygden präglas av sin natursköna miljö och ligger i en dal.

– På orten hittar man bland annat Bullarens Hembygdsförening, motorklubben Crusaders, sportföreningen Bullarens GOIF, en Ica-butik och en restaurang med 50-talstema.

– För de som är intresserade av sådant som legat på platsen lite längre finns också Älgafallet, som är ett vattenfall, den medeltida Naverstads kyrka och Olsborgs slottsruin.