Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjuvligans blixtkupp – flydde med dyra sågar

Så många brott anmäldes i Västsverige 2018.
Tjuvarna tog sig in i butiken genom att slå sönder rutorna.Foto: Privat
”De har gått bärsärkagång”, säger butiksägaren Håkan Andrésen.Foto: Privat

Håkan Andrésen var där bara minuter efter att larmet gått – men innan han hunnit fram till sin butik hade tjuvarna redan försvunnit.

Med sig hade ligan motorsågar till ett värde av närmare 100 000 kronor.

– Och de har gått bärsärkagång och slagit sönder hyllorna med en stor slägga, säger Håkan.

Strax före klockan tio på lördagskvällen fick Håkan Andrésen larmet.

Det var inbrott i Andrésens skog & trädgård, hans butik i vilken det säljs skogs- och trädgårdsmaskiner, i Tanumhshede. Håkan åkte i ilfart till butiken, men när han kom fram bara några minuter senare hade tjuvarna redan hunnit fly.

– De hade blivit rädda av larmet och stuckit. Grannen mötte två bilar som körde i ilfart därifrån, säger Håkan Andrésen.

Värdet: Närmare 100 000 kronor

Han förklarar att tjuvarna dels slagit sönder en ruta in till butiken och förstört inredningen, dels tagit med sig ett antal motorsågar, vilket Bohusläningen tidigare skrivit om.

– Vi hade låst alla sågarna var för sig och det var förankrat i väggen. Men de hade varit inne och spanat tidigare. Nu hade de en slägga, säger Håkan Andrésen.

Värdet på motorsågarna som tjuvarna fick med sig är, förklarar Håkan, närmare 100 000 kronor. Han säger att det finns spår, men har inga större förhoppningar om att det hela kommer klaras upp.

– Polisen fick med sig kläder och DNA, så man ska inte ropa hej ännu. Men man får väl ett brev om två dagar om att det läggs ner. Vi har gjort allt för att undvika detta, men det är ligor som åker runt, säger Håkan Andrésen.

Polisen utreder spår

Stefan Lång är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal. Han uppger att de var på platsen först på söndagsförmiddagen.

Rubriceringen är stöld.

– Vi var där ihop med anmälaren och gjorde en teknisk undersökning. Det togs med lite föremål som ska analyseras av teknikerna så får vi se. Vi tror att det är en liga och stöldgodset kommer nog att lämna landet, säger Stefan Lång och fortsätter:

– Vad det berodde på att vi var där först under förmiddagen vet jag inte, men troligtvis fanns det inte resurser tillgängliga som kunde åka till platsen tidigare. Jag förstår att anmälaren kan ha åsikter om det.