Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjuvarna avslöjade sig själva i Snapchat

När tre ungdomar bröt sig in på en skola i Skövde gjorde de en blunder och snapchattade under inbrottet. Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: Marcus Gustafsson

Här är tjuvarnas klantiga blunder.

När tre ungdomar bröt sig in på en skola i Skövde avslöjade de sig själva – via appen Snapchat.

– Det gör det lättare för oss att utreda inbrottet, säger Emma Ekdal, inre befäl vid polisen i Skövde.

Det finns flera sätt för inbrottstjuvar att sopa sina spår under mattan. Det finns också sätt att avslöja sig själv på.

Tre ungdomar i Skövde hör till den senare kategorin. När de bröt sig in på en skola natten mellan 16 och 17 maj rapporterade de om händelsen – via appen Snapchat.

"Ökar våra chanser"

Under inbrottet ska de unga inbrottstjuvarna ha skickat bilder till sina kompisar samtidigt som de stal tyg från slöjdsalen och drack saft och åt bullar i hemkunskapssalen, vilket även Skövde Nyheter har skrivit om.

– Det gör det lättar för oss att utreda inbrottet. Då finns det flera bevis och bilder. Det ökar våra chanser att få fast inbrottstjuvarna, säger Emma Ekdal, inre befäl vid polisen i Skövde.

Tog sig in via taket

Har ni varit med om det här tidigare?

– Nej, inte vad jag vet i alla fall. Det är nog första gången.

Enligt en polisanmälan ska de tre ungdomarna ha tagit sig in i skolan genom taket och in på vinden. Under inbrottet ska de även ha befunnit sig i skolans bildsal och no-sal.

Snapchat är en app där mottagaren får se bilden i ett begränsat antal sekunder innan den försvinner.

GT har tidigare skrivit om att 200 000 bilder har läckt ut från appen. Programmet Snapsave, som gör det möjligt att spara bilder, hackades vilket gjorde att användare i främst Danmark och Norge drabbades.

Enligt norska tidningen Dagbladet ska hälften av Snapchats användare vara mellan 13 och 17 år.