Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tjuvar stal för halv miljon i sminkbutik

Allums köpcentrum i Partille. Foto: Jan Wiriden

Tjuvar bröt sig in i sminkbutiken Kicks i Partille – och stal produkter för en halv miljon.

En bakdörr ska ha öppnats med skärbrännare innan gärningsmännen lämnade platsen på moped.

– Det rör sig om väldigt stora summor, säger Magnus Haglund, stationsbefäl vid polisen i nordöstra Göteborg.

Det var under natten till måndagen som tjuvarna genomförde den fräcka kuppen mot Kicksbutiken i Allums köpcentrum i Partille.

Butikskedjan Kicks, som finns på flera platser i Göteborgsområdet, säljer bland annat smink, parfymer och hudvårdsprodukter.

När personalen kom till jobbet på måndagsmorgonen upptäckte man att en bakdörr brutits upp med hjälp av vad som antas vara en skärbrännare.

Värde en halv miljon

När man gick igenom butikssortimentet upptäckte de anställda till sin förskräckelse att tjuvarna lämnat platsen med varor till ett värde av omkring en halv miljon kronor.

– Det framgår inte vilken typ av varor det handlar om, men det rör sig om flera hundra tusen kronors värde, säger Magnus Haglund.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt gärningsman i ärendet. Däremot finns det uppgifter om att tjuvarna ska ha lämnat platsen via moped.

– Patrullen på plats har genomfört en teknisk undersökning och dokumenterat med bilder, säger stationsbefäl Magnus Haglund.

Polisen bekräftar

Polisens presstalesman Thomas Fuxborg bekräftar att stölden rör sig om stora summor.

– I rapporten står det att gärningsmännen eller mannen ser ut att ha varit inne med en moped eller mc. Om "inne" innebär att de kört in i butiken framgår inte, säger Thomas Fuxborg.

I anslutning till varuhuset i Allum finns parkeringshus med flera våningsplan som angränsar butiksytorna.

– Man har tagit sig in i butiken genom någon form av branddörr. De borde ha någon form av övervakningssystem på plats. Det framgår inte om någon fångats på film, men rimligtvis borde de ha gjort det, säger Thomas Fuxborg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!