Allums köpcentrum i Partille. Foto: Jan Wiriden
Allums köpcentrum i Partille. Foto: Jan Wiriden

Tjuvar stal för halv miljon i sminkbutik

Publicerad

Tjuvar bröt sig in i sminkbutiken Kicks i Partille – och stal produkter för en halv miljon.

En bakdörr ska ha öppnats med skärbrännare innan gärningsmännen lämnade platsen på moped.

– Det rör sig om väldigt stora summor, säger Magnus Haglund, stationsbefäl vid polisen i nordöstra Göteborg.

Det var under natten till måndagen som tjuvarna genomförde den fräcka kuppen mot Kicksbutiken i Allums köpcentrum i Partille.

Butikskedjan Kicks, som finns på flera platser i Göteborgsområdet, säljer bland annat smink, parfymer och hudvårdsprodukter.

När personalen kom till jobbet på måndagsmorgonen upptäckte man att en bakdörr brutits upp med hjälp av vad som antas vara en skärbrännare.

Värde en halv miljon

När man gick igenom butikssortimentet upptäckte de anställda till sin förskräckelse att tjuvarna lämnat platsen med varor till ett värde av omkring en halv miljon kronor.

– Det framgår inte vilken typ av varor det handlar om, men det rör sig om flera hundra tusen kronors värde, säger Magnus Haglund.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt gärningsman i ärendet. Däremot finns det uppgifter om att tjuvarna ska ha lämnat platsen via moped.

– Patrullen på plats har genomfört en teknisk undersökning och dokumenterat med bilder, säger stationsbefäl Magnus Haglund.

Polisen bekräftar

Polisens presstalesman Thomas Fuxborg bekräftar att stölden rör sig om stora summor.

– I rapporten står det att gärningsmännen eller mannen ser ut att ha varit inne med en moped eller mc. Om "inne" innebär att de kört in i butiken framgår inte, säger Thomas Fuxborg.

I anslutning till varuhuset i Allum finns parkeringshus med flera våningsplan som angränsar butiksytorna.

– Man har tagit sig in i butiken genom någon form av branddörr. De borde ha någon form av övervakningssystem på plats. Det framgår inte om någon fångats på film, men rimligtvis borde de ha gjort det, säger Thomas Fuxborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER