Villaägare i slagsmål med inbrottstjuv

Publicerad
Uppdaterad

Inbrottstjuv upptäcktes på bar gärning av villaägare.

När inbrottstjuven försökte fly så blev det tumultartat.

– I samband med att den misstänkte flydde från platsen uppstod handgemäng, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

En man i 20-årsåldern greps av polisen.

Strax efter klockan 05 på tidiga onsdagsmorgonen fick polisen larm om ett inbrott i en villa i Sjöbo i Borås.

– Det var mannen i huset som själv ringde samtidigt som han kommit på en inbrottstjuv på bar gärning, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Mannen konfronterade tjuven, som stulit bilnycklar, kontanter och trisslotter, och när denne sprang ut ur huset uppstod visst tumult. 

Uppstod handgemäng

– Det är oklart vad som hänt mellan dem men någon form av handgemäng har uppstått i samband med att den misstänkte sprang från bostaden, säger Sebastian Börjesson.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst:

– Han hade gömt sig i något buskage.

När polis kom till platsen kunde tjuven gripas i området där han gömt sig. Den gripne är i 20-årsåldern.

Eftersom det uppstod våld i samband med villainbrottet så rubriceras händelsen som rån.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER