Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tittis ilska: Hunden Izzi blev förgiftad

Izzie är en treårig riesenschnauzer.Foto: Privat.

Treåriga riesenschnauzern Izzie är en jättehärlig och mysig hund enligt matte Titti – men hon är också väldigt glupsk.

På en vanlig promenad fick Izzie tag på något som liknande fiskbullar och trots att ägaren Titti Carlsson var snabb på att avvisa hunden var det ändå för sent. 

– Hon började kräkas och fick blodig diarré, säger hon.

Det var i förra veckan som Titti Carlsson var ute med sin hund Izzie. De var på promenad längs en cykelbana i anslutning till en skog som de bor vid i Tibro. När Titti inte var fullt fokuserad fick Izzie tag på något som låg på marken. 

– Hon är väldigt glupsk så det går väldigt snabbt när hon väl ser något som hon vill äta. Jag fick bort henne väldigt snabbt även om hon är stor och stark, säger matte Titti. 

Sent på kvällen märkte Titti hur hennes vovve blev allt sämre.

– Hon började kräkas upp all mat hon ätit. Sen brukar hon alltid säga till när hon behöver gå ut så jag fick springa ut med henne hela tiden, då ser jag att hon har blodig diarré. 

”Hon är en jättehärlig hund”, säger matte Titti.Foto: Privat
Efter en vecka har Izzie blivit piggare.Foto: Privat.

Medicinering och extra tillsyn

Ett par dagar senare åkte de till veterinären där de fick konstaterat att Izzie blivit förgiftad. 

– De kan inte exakt svara på vad det är. Men hon har en väldigt skadad tarm som kommer ta tid att läka. Men hon hade aldrig klarat det om hon inte hade varit en så pass stor hund.

Nu väntas flera veckor av medicinering, mindre portioner och extra tillsyn – men hon börjar redan bli piggare, enligt Titti. 

– Nu en vecka senare så orkar hon mycket mer men hon har fortfarande blodig diarré. Samtidigt som man blir så förbannad så blir man rädd när man tänker på vad som kunnat hända. Hade hon varit en mindre hund hade hon definitivt strukit med. 

Veterinären vet inte exakt vad det är som Izzie fått i sig, menar Titti.Foto: Privat

”Såg ut som fiskbullar”

Titti gick tillbaka till platsen där det hände för att se vad det kan ha varit som Izzie fått i sig, men hon hittade ingenting, berättar hon.

– Det såg ut som något som liknande typ fiskbullar och det är ingenting som hon fått hemma. Det är så tråkigt att sånt här händer. Man läser om liknande händelser ofta men jag som har haft hund i så många år har aldrig varit med om det tidigare. 

Det har inte gjorts någon polisanmälan av händelsen. Men polisens presstalesperson, Christer Fuxborg säger att de nås av anmälningar ibland.

– Det är viktigt att anmäla dessa händelser, annars vet vi ju inte om att det händer, säger han.

– Jag hoppas att andra hundar och hundägare slipper det här. Jag önskar inte ens att min värsta fiende ska få gå igenom något liknande, säger Titti.