Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tipsen: Styckmordet en kopia av "Dexter"

Foto: Dragan Mitrovic/Randy Tepper

Tipsen kring styckmordet fortsätter att strömma in till polisen.

Flera av dem handlar om kopplingen till tv-serien Dexter.

Har styckmördaren inspirerats av Dexter, som också mördar, styckar, plastar in och sänker sina offer i havet?

Polisen har redan nu fått in en hel del tips och man har fullt upp med att kolla upp dem.

Är något tips hetare än något annat?

– Vi har inte hunnit värdera dem ännu, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson. Tipsen handlar både om hemmet och fyndplatsen och själva utredningen.

Ett spår som har dykt upp är tv-serien Dexter.

Thord Haraldsson ser själv nästan aldrig på tv och har därför inte sett Dexter.

– Men det är många som har hört av sig och vill prata om Dexter, säger han. De säger att det är något liknande, men jag har aldrig sett programmet.

Blodanalys

Dexter är en amerikansk tv-serie som producerats i åtta säsonger för tv-kanalen Showtime och sänds även på svensk tv. Serien bygger i huvudsak på karaktären Dexter Morgan, som spelas av Michael C. Hall.

Hans karaktär är en kriminaltekniker specialiserad inom blodanalys för Miami Metro Police Department – som mördar kriminella vid sidan av arbetet för polisen.

Det huvudsakliga tillvägagångssättet för morden i serien är att han styckar liken, slår in dem i paket av framför allt plast och sänker sedan likdelarna i havet.

Stora likheter

Ett tillvägagångssätt som har stora likheter med styckmordet av Holger som hittades på havsbotten strax söder om Strömstad.

Kan man göra kopplingen att mördaren har tittat på tv-serien?

– Det har jag ingen aning om, säger Thord Haraldsson. Nej, jag kan inte kommentera det.

Kan ni utesluta att mördaren inspirerats från tv-serien Dexter?

– Jag kan inte kommentera det, säger Thord Haraldsson. Jag kan bara konstatera att flera har hört av sig till polisen och gjort den sammankopplingen.

Vad som fanns mer i paketet förutom likdelarna vill Thord Haraldsson inte avslöja än, men det handlar inte om att mördaren skulle ha lämnat något speciellt efter sig.