Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tipsa GT – så kan du bli belönad

GT får in tusentals tips och bilder från uppmärksamma läsare – men vi vill gärna ha ännu fler.

Har du något som du vill ska publiceras i tidningen – tveka inte att skicka det som sms eller mms till 0790643643, eller mejla till tips@gt.se.

GT får in tusentals tips och bilder från uppmärksamma läsare – men vi vill gärna ha ännu fler.

Har du något som du vill ska publiceras i tidningen – tveka inte att skicka det som mms eller sms till nummer 0790643643, eller till tips@gt.se.

En bra läsarbild behöver inte nödvändigtvis vara en ren nyhetsbild.

Det kan lika gärna vara en rolig situation, en märklighet, något udda. Tänk på vad du själv skulle vilja se i tidningen.

MMS:a eller e-posta in bilden eller videofilmen till oss. Skriv vad den föreställer, och berätta vem du är och hur vi når dig.

När du skickar in en bild eller video ger du oss tillåtelse till publicering, i annat fall måste detta framgå i ditt mejl eller MMS.

I ett nyhetsintensivt läge kan vi alltså komma att publicera materialet innan vi talat med dig, men ersättning utgår givetvis ändå.

Vi ersätter alltid publicerade nyhetsbilder.

När vi i något speciellt sammanhang uppmanar läsarna att delta med exempelvis "de bästa vårbilderna" eller "dina roligaste bilder" utgår dock ingen ersättning.

Ersättning utgår normalt inte heller vid återpublicering av redan använda bilder.

Har du nyhetstips kan du naturligtvis även ringa tipsnumret 031-725 90 01.

Vill du vara anonym går det givetvis bra. Har du känsliga uppgifter, bilder eller filmer som du vill tipsa om?

https://tipsa.expressen.se kan du krypterat och säkert vända dig direkt till GT/Expressens flerfaldigt prisbelönta grupp för undersökande journalistik. Den information du lämnar skyddas med stark kryptering.

Redaktionen, GT
redaktionen@gt.se

FAKTA 71717 GT

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU TAR DINA BILDER

VAR INTE I VÄGEN
Om det är en dramatisk situation, tänk på att inte vara i vägen för räddningspersonal. Tänk också på den personliga integriteten. Du är först och främst medmänniska, sen fotograf!

NYHETSBILDER ÄR FÄRSKVARA
För GT.se, handlar det om minuter. Skicka in din bild direkt, när den är färsk. För GT i print handlar det också om snabba ryck, speciellt om du tar bilden på kvällen.

BILDEN TALAR FÖR SIG SJÄLV
En bra läsarbild behöver inte nödvändigtvis vara en ren nyhetsbild. En rolig situation, en märklighet, något udda. Tänk på vad du själv skulle vilja se i tidningen.

TA FLER BILDER
Gå nära motivet, skala bort allt oväsentligt. Men lika viktigt kan vara att komplettera med översiktsbilder, så betraktaren kan orientera sig i situationen. Helt enkelt, ta fler bilder av
samma händelseförlopp.

SITUATIONEN ÄR VIKTIGAST
Har du inte kameran till hands, använd mobiltelefonen. Även om den inte ger samma bildkvalitet, så fångar du situationen.