Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tintin, 37, har fött tio barn – och har ett elfte på väg

Både Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Jamie Lynn Spears fick barn vid 16-års ålder
Tintin med sin näst äldsta dotter, Bella 17 år.
Foto: Privat / Privat
Tintin Andersson är mamma till tio barn. I december kommer nummer elva.
Foto: Privat / Privat

Tintin Andersson var 18 år när hon fick sitt första barn. Sedan dess har det blivit ytterligare nio, och ett elfte är på väg.

– Alla har varit planerade, sen att de skulle bli så många... Men jag har aldrig känt att det har varit något jobbigt, tvärtom. De ger mig hur mycket som helst, säger Tintin.

Redan i unga år visste Tintin Andersson att hon ville bli mamma, och drömmen var att ha en stor familj med många barn.

– När jag var yngre tänkte jag mig sex stycken. Det tyckte jag var många då, säger Tintin med ett skratt.

– I efterhand har jag tänkt att det handlade om att jag själv är adopterad. Att skaffa barn blev som en drog i början, för att dämpa min egen längtan efter mina biologiska föräldrar. Men i dag känner jag inte alls så. 

Hon födde sitt första barn, dottern Nova, redan som 18-åring och ganska fort kom längtan efter ett till. 

Två år senare föddes lilla Bella, och sedan dess har det – som Tintin uttrycker det – rullat på. I dag är hon mamma till tio barn.

Alla tio barnen samlade.
Foto: Privat / Privat

”Hatar att vara gravid”

– Alla har varit planerade, sen att de skulle bli så många... Men jag har aldrig känt att det har varit något jobbigt, tvärtom. De ger mig hur mycket som helst.

Tintin har tre förhållanden bakom sig, men sedan flera år tillbaka lever hon tillsammans med Ann-Sofie, 47, på en gård utanför Borås. Tillsammans har de två barn, treåriga Tess och lille Oscar, 1,5 år. Och i december väntar de tillökning.

Den här gången, precis som tidigare, är det Tintin som bär på barnet.

– Jag hatar verkligen att vara gravid, det är lite ironiskt. Men förlossningarna slår allt! Jag älskar att föda och hela atmosfären runtomkring. Det blir ett sånt adrenalinpåslag, säger Tintin, som tidigare intervjuats av BT.

Tintin hatar att vara gravid, men älskar att föda.
Foto: Privat / Privat
Oscar, 18 månader, är minst i familjen – åtminstone ett litet tag till.
Foto: Privat / Privat
Tintin och Ann-Sofie med dottern Tess.
Foto: Privat / Privat

Hela familjen Andersson

Mamma Tintin, 37 år

Mamma Ann-Sofie, 47 år


Nova 19 år

Bella 17 år

Emilia 16 år

Ed 14 år

Robin 11 år

Theo 9 år

Felicia 7 år

Fanny 5 år

Tess 3 år

Oscar 1,5 år

Baby X 0 år

Livspusslet inga problem

Med snart elva egna barn, tre bonusbarn, flera tidigare partners och jobb sju dagar i veckan i det egna företaget, kan man fråga sig hur det berömda livspusslet går ihop. Men det gör det, försäkrar Tintin. Det är till och med lätt att lägga, hävdar hon.

– Jag har en bra relation med alla mina ex. Vi hjälper varandra med allt möjligt, och det innebär att jag och Ann-Sofie ändå kan få egentid och en chans att ladda batterierna.

Och fördelarna med en stor familj är många, tillägger Tintin. Inte minst under pandemin, då myndigheterna dagligen har uppmanat svenskarna att endast umgås inom den egna familjen.

– Jag har ju inte upplevt någon ensamhet eller isolering alls. Vi är alltid minst tio pers här hemma, snart är vi ett helt fotbollslag. Och när jag blir gammal vet jag att jag alltid kommer att ha folk runtomkring mig. Släktkalasen kommer att bli fantastiska!

SE OCKSÅ: 

Efter graviditet och förlossning kan det hända saker med kroppen. Säg hej (och glöm inte att vara snäll mot) din nya kropp – mammakroppen!