Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tinas barn bestulna på påskäggen: ”Känns surt”

Tina Sjödin.Foto: Privat
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Tina Sjödin och sambon gömde barnens påskägg utomhus.

Men när paret skulle hämta äggen bara timmar senare var de borta.

– Det känns surt att man inte kan skilja på ditt och mitt. Varför kan man inte låta det vara, frågar sig trebarnsmamman Tina.

Nu vädjar hon till tjuven att lämna tillbaka stöldgodset.

Tina Sjödin bor tillsammans med sin sambo och tre barn i Ljungskile. Under påskafton tänkte de göra något extra för barnen och placerade vid lunchtid ut totalt åtta påskägg fyllda med bland annat babykläder och leksaker utomhus.

Men bara några timmar senare var äggen borta, vilket Bohusläningen först skrev om.

– Vi placerade ut äggen vid Ljungskilegården. Den ligger nära oss. Men när vi går ut för att hämta dem så kan vi inte hitta alla ägg som vi har gömt, säger hon och fortsätter:

– Det var bara lite godis, och det kan man ju ersätta. Men det andra känns lite svårare. Det känns surt att man inte kan skilja på mitt och ditt. Varför kan man inte låta det vara?

Påskäggen stals

Men påskafton blev trevlig för familjen ändå, äggstölden till trots.

– Tack och lov är de för små för att veta vad de går miste om. Men det tog bort lite från den trevliga påsken. Det blev inte som vi tänkt. Men på kvällen hade vi trevligt sällskap och åt god mat. 

Nu hoppas Tina att äggtjuvarna har något samvete och lämnar tillbaka äggen. Även om hon inte hyser några större förhoppningar om det.

– Jag tror ju tyvärr inte att dem vågar krypa till korset. Än har ingen hört av sig. Vi har inte sett skymten av några ägg.

Att placera äggen utomhus i framtiden kommer inte på fråga.

– Vi bor ju i lägenhet och vädret tillät att vi placerade dem utomhus. Men det gör vi inte om. Nästa år gömmer vi dem inomhus, eller så får vi ha konstant uppsikt över äggen, avslutar Tina Sjödin.

 

LÄS OCKSÅ: Påskbrasan gick upp i rök – en dag för tidigt