Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiina och Tommy bjöd pensionärerna på glass

Tiina omFoto: Privat / Privat
Tiina Nieminen och Tommy Johansson driver tillsammans glassvagnen i BoråsFoto: Privat / Privat

Tiina och Tommy driver tillsammans glassvagnen i Borås och när sommaren var slut för i år så var inte glassen det. 

Men den kom ändå till användning då ett 15-tal pensionärer som varit isolerade på grund av coronapandemin kunde äta så mycket glass de ville.

– Tiinas mamma bor på ett boende så vi åkte dit för att bjuda på lite glass, berättar Tommy. 

Likt många andra företag har Glasstorget i Borås haft det kämpigare än vanligt under coronapandemin. 

Det var blott den andra sommaren som de haft öppet på Stora torget i staden och kunde i år inte sälja slut all sin glass. 

– Vi har haft en lite dålig pandemisäsong och så har det ju varit överallt. Men vi hade lite glass över, säger Tommy som tillsammans med Tiina driver glassvagnen.

Och när sommaren officiellt var över så valde de att ge bort den glass de hade kvar, till äldre på Finska Dagcentret i Borås, vilket P4 Sjuhärad tidigare skrivit om.

”Kunde äta så mycket de ville” 

– Tiinas mamma bor på ett boende så vi åkte dit i tisdags för att bjuda på lite glass. Vi hade över och vi kunde inte själva ta hand om det och de har varit ganska isolerade där uppe, berättar Tommy. 

Reaktionen var enbart positiv från de äldre, berättar han. 

– Det var mellan 15 och 20 personer som kunde äta så mycket de ville. De som inte kunde ta sig ut utomhus fick glassen hämtad av personalen. De tyckte det var väldigt gott, säger Tommy och fortsätter:

– De verkade väldigt tacksamma och vi fick applåder, det var så trevliga människor. Det var hemskt kul. Man skulle vilja kunna göra mycket mer sådant, med tanke på vilket mottagande det blev.