Tiggare i tårar när han fick mat från Josefine

Josefine Sinclair
Foto: Privat

I stället för att köpa godis och "annat onödigt" valde Josefine Sinclair att fylla en påse med mat som hon gav till mannen som tigger utanför mataffären. Hans reaktion överraskade henne.

– Han började gråta i min famn och då blev jag väldigt tagen och väldigt känslosam, säger Josefine.

Josefine Sinclair, 25, från Falkenberg, var på väg till mataffären för att köpa lite dricka och godis när hon möttes av mannen som tigger utanför ingången till affären.

Hon hade inga lösa pengar att ge men slogs av en annan tanke i affären.

– Jag märkte att jag plockade på mig onödiga grejer, typ godis och sådant och så började jag fundera på om jag skulle lägga tillbaka allt och köpa mat till honom i stället, säger Josefine.

Josefine fyllde en påse med en färdiglagad baguette, en kaffe, en dricka, lite fika samt frukt som hon sedan överlämnade till mannen.

– Han blev väldigt berörd när han öppnade upp påsen och såg vad som fanns där i.

Kramade tillbaka

Mannen blev så överväldigad av Josefines enkla men fina gest.

– Han reste sig upp och ville krama mig. Först tänkte jag att han var en främling, men sedan öppnade jag upp min famn och kramade honom tillbaka.

Men hans reaktion överraskade Josefine.

– Han började gråta i min famn och då blev jag väldigt tagen och väldigt känslosam. Jag märkte att folk som gick förbi tittade med både positiva och negativa blickar medan vi stod och omfamnade varandra. Vi stod och höll om varann i säkert tre minuter innan han släppte.

Kom från Rumänien

Därefter böjde sig mannen ner för att kyssa Josefines fötter för att visa sin tacksamhet, men där stoppade hon eftersom det var under all värdighet.

– Gesten var något stort för honom, men litet för mig.

Mannen berättade att han kom till Sverige tillsammans med sin kusin från Rumänien för att tjäna ihop lite pengar. Han hade inte ätit på två dagar eftersom det då inte hade blivit något över för att skicka till familjen som var kvar i hemlandet.

Bar kassarna till bilen

Han hjälpte Josefine med att bära kassarna till hennes bil, därefter kramade han henne en gång till.

– Jag var så tagen av stunden, satt i bilen och försökte bara smälta allt. Han blick lös verkligen upp när vi pratade, men sedan när han gick tillbaka till sin plats så släcktes den igen. Det gjorde väldigt ont att se.

Berörde henne mycket

Josefine skrev ett uppmärksammat Facebookinlägg för att dela med sig av ett ögonblick som berörde henne mycket.

– Jag har svårt för att förstå människor som kan tänka något illa om dessa människor som kommer hit av ren desperation. Jag är kluven i frågan för att jag vet att det är bevisat att det i vissa fall handlar om människohandel, men de här människorna förtjänar bättre, det är ovärdigt att sitta och tigga i regn och kyla utanför en mataffär.