Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tiggare i bråk med ICA-anställd: "Hätskt"

Det var vid denna ICA-butik i Orust som bråket ägde rum. Denna bild är tagen vid ett annat tillfälle.

Den unga tiggerskan ville inte flytta sig från en fiskvagn utanför en ICA-butik på Orust. Då blev det bråk och polis kallades till platsen för att medla.

– Det uppstod en hätsk ordväxling mellan tiggaren och en ICA-anställd, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Det var vid 10.15 på måndagsförmiddagen som polisen fick larmet. Tiggaren, en kvinna i 20-årsåldern, satt vid en fiskvagn utanför Ica Supermarket i Varekil.

När hon vägrade flytta på sig ringde personalen polisen.

– Fiskhandlaren tyckte att hon satt i vägen för hans skyltar. När hon inte lyssnade på vad jag sa så ringde jag polisen, säger Stephan Berntsson, butikschef på Ica Supermarket till GT.

Men har hon inte rätt att sitta var hon vill på offentlig plats?

– Hon satt i vägen för kunderna. Det är kunderna jag tänker på i första hand. De ska inte behöva ta en omväg med sina vagnar, säger Stephan Berntsson.

Han säger att han tidigare fått in flera klagomål från kunder angående tiggare utanför butiken. När GT pratar med polisen har man ännu inte fått in den unga kvinnans version av upprinnelsen till bråket.

"Bara den ena sidans bild"

– Därför kan jag bara ge den ena sidans bild av vad som hände, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

En butikschef på Hemköp vid Stigbergstorget i Göteborg misstänks för att i början av mars i år ha hällt vatten på en tiggare - en händelse som blev mycket omskriven. Polisens presstalesman menar att många handlare efter det vidtar stor försiktighet för att undvika negativ medierapportering.

– Det hade jag också gjort. Det finns ingen anledning att hamna i konflikt när man i stället kan ringa till oss, säger Christer Fuxborg.