Vittnesuppgifter uppger att 15-20 personer hoppade ur bilar och gav sig på en person på Stenungsundstorg. Polis på plats beskriver läget som hätskt. Foto: Mikael Berglund
Vittnesuppgifter uppger att 15-20 personer hoppade ur bilar och gav sig på en person på Stenungsundstorg. Polis på plats beskriver läget som hätskt.  Foto: Mikael Berglund

Tiggare attackerades av femton personer

Publicerad

STENUNGSUND. Ett antal personer ska ha hoppat ut ur tre skåpbilar och gett sig på en tiggare på Stenungsundstorg.

– Vi är på plats fortfarande och det råder hätsk stämning på platsen. Men vi har läget under kontroll, säger Mats Jarlhede, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Enligt polisen har ingen skadats allvarligt vid bråket vid Stenungsundstorg som inträffade vid 13-tiden på tisdagen. Men man bekräftar att två olika falanger bråkat på torget.

– Enligt patrullen rör det sig om ringa misshandel. De ska ha knuffat varandra, säger Håkan Johansson, Stationsbefäl vid polisen i Stenungsund.

Enligt vittnen på torget ska 15- 20 personer ha hoppat ut ur tre skåpbilar med rumänska nummerplåtar och gett sig på en tiggare som satt på torget. Enligt uppgift ska en person ha blivit slagen med en käpp.

Polis är på plats med tre enheter och det ska vara en person som blivit misshandlad och en som kan komma att gripas.

– Det har hänt förut att tiggarna kommit i luven på varandra på torget. Vi vet inte varför, men en teori är att de gått in på varandras revir, säger Håkan Johansson, Stationsbefäl vid polisen i Stenungsund.

En kvinnan ska också ha blivit sparkad eller slagen i samband med bråket.

– Det finns olika uppgifter, om det är en spark eller ett slag. Men hon fick inga skador, säger Håkan Johansson.

Händelsen rubriceras som ringa misshandel.

Axel Brantemo
Axel Brantemo

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER