Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tiggare attackerades av femton personer

Vittnesuppgifter uppger att 15-20 personer hoppade ur bilar och gav sig på en person på Stenungsundstorg. Polis på plats beskriver läget som hätskt.
Foto: Mikael Berglund

STENUNGSUND. Ett antal personer ska ha hoppat ut ur tre skåpbilar och gett sig på en tiggare på Stenungsundstorg.

– Vi är på plats fortfarande och det råder hätsk stämning på platsen. Men vi har läget under kontroll, säger Mats Jarlhede, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Enligt polisen har ingen skadats allvarligt vid bråket vid Stenungsundstorg som inträffade vid 13-tiden på tisdagen. Men man bekräftar att två olika falanger bråkat på torget.

– Enligt patrullen rör det sig om ringa misshandel. De ska ha knuffat varandra, säger Håkan Johansson, Stationsbefäl vid polisen i Stenungsund.

Enligt vittnen på torget ska 15- 20 personer ha hoppat ut ur tre skåpbilar med rumänska nummerplåtar och gett sig på en tiggare som satt på torget. Enligt uppgift ska en person ha blivit slagen med en käpp.

Polis är på plats med tre enheter och det ska vara en person som blivit misshandlad och en som kan komma att gripas.

– Det har hänt förut att tiggarna kommit i luven på varandra på torget. Vi vet inte varför, men en teori är att de gått in på varandras revir, säger Håkan Johansson, Stationsbefäl vid polisen i Stenungsund.

En kvinnan ska också ha blivit sparkad eller slagen i samband med bråket.

– Det finns olika uppgifter, om det är en spark eller ett slag. Men hon fick inga skador, säger Håkan Johansson.

Händelsen rubriceras som ringa misshandel.