Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Frank Andersson krävs på 200 000

Frank Andersson krävs på 200 000 kronor för en skuld från 2004. Foto: Mikael Sjöberg

Exvärldsmästaren Frank Andersson krävs på 200 000 kronor för en skuld från 2004.

Nu tar den forna brottaren upp striden och menar att han inte står i någon skuld.

– Det här är bara så oförskämt, Frank har bott hemma hos mig och vi är gamla polare. Han vet mycket väl vad detta handlar om, säger mannen som utkräver pengarna till GT.

Ansökan till Kronofogden som riktar sig mot Frank Andersson skickades in av en vän till exvärldsmästaren för ett drygt år sedan.

Där kräver han att få tillbaka 200 000 kronor från Frank Andersson och hänvisar då till en skuldrevers som skrevs under i början av 2000-talet. Där står det att Frank Andersson binder sig att återbetala 200 000 kronor till mannen senast den 30 juni 2004. Det står också att skulden består i diverse utlägg under åren 1996-2002 i deras gemensamma företag.

– Frank och jag har umgåtts sedan 1968, han har bott hemma hos mig och vi hade ett bolag ihop en gång i tiden där jag la ut massa pengar. Och det är de pengarna jag nu vill ha tillbaka, säger den forna vännen till GT.

Bestrider

Han påstår att han under de senaste tio åren sagt till ex-brottaren att betala tillbaka, men att det aldrig blivit av.

Då vände han sig till Kronofogden – men uppger att han först informerade Frank Andersson om sitt beslut.

– Han vet precis vad det är frågan om. Jag sa till honom på hans födelsedag att jag skulle skicka in det till Kronofogden och sen kommer jag inte att ringa dig mer, säger han.

Ett drygt år efter inlämnad anmälan bestrider nu Frank Andersson kravet på utbetalningen.

"Det här är löjligt"

"Härmed begär jag återvinning av rubricerat utslag", skriver han i ett mejl till Kronofogden. Han hänvisar till ett vittne som kan stärka att han inte står i skuld och framhåller att han "inte står i någon form av kapitalskuld" till mannen som utkräver pengarna.

– Vill han bestrida så är det upp till honom, men jag kommer inte lägga ett finger i mellan. Han tillhör ju i princip min familj, så jag tycker bara att det här är löjligt, säger brottarens forna vän till GT.

 

GT har sökt Frank Andersson för en kommentar utan resultat.