Leif, från Sävedalen, arbetar i området där asfaltsläggarna flyttat. Foto: Privat
Leif, från Sävedalen, arbetar i området där asfaltsläggarna flyttat.  Foto: Privat

Asfaltsläggarna har slagit läger i Partille

Publicerad

PARTILLE. De Irländska asfaltsläggarnas framfart i Västsverige fortsätter. Nu har en stor grupp Irländska asfaltsläggare slagit läger vid en parkering i Partille.

– Problemet är att det alltid är någon som anlitar dem. Hade ingen gjort det hade de inte kommit hit, säger Leif, som jobbar i området.

Det är på Laxfiskevägen i Partille framför den, nu mer stängda, K-Rauta butiken som de irländska asfaltsläggarna nu har slagit sig ner.

– Jag kom till jobbet klockan åtta på måndagsmorgonen och då var de på plats. Men nu senare på dagen har de hunnit göra sig mer och mer hemmastadda, säger Leif från Sävedalen, som arbetar i området.

Leif berättar att det vid lunchtid på måndagen, stod ungefär ett 20-tal husbilar på parkeringen och att de dragit elkablar över parkeringen.

– Det är inte som att de respekterar parkeringsrutorna direkt. Men nu har vi kontaktat polisen och kronofogden, säger Leif.

Det är ingen verksamhet i fastigheten närmast där de slagit läger men Leif säger att de som jobbar i området känner olustighetskänslor.

– Vi har väl inte blivit så störda än. Men flera av oss som jobbar här parkerar våra bilar där de står. Det känns olustigt, säger han.

Flera polisinsatser

Under våren har polisen gjort flera insatser i Göteborgsområdet mot asfaltsläggarnas läger. Då brukar de åka ut tillsammans med kronofogdsmyndigheten och i första hand göra kontroller.

– Sen använder vi oss av avhysning. Det är i stort sett det vi kan göra, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Göteborg.

Som boende i området bör man, enligt polisen, absolut inte anlita de irländska asfaltsläggarna.

– Nej, man ska definitivt inte anlita dem. Det är bara svartjobb, sen det blir dåligt gjort och det finns en stor chans att man blir lurad. Många upplever dem även som hotfulla när de kommer och knackar på, säger Thomas Fuxborg.

Leif har tidigare varit i kontakt med de irländska asfaltsläggarna, vid sin villa i Sävedalen.

– De kommer och ringer på varje år. Det är ett säkert vårtecken, säger han.

Axel Brantemo
Axel Brantemo

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER