Therese Stenhoff fick sparken för att "hon såg för trött ut". Foto: Privat
Therese Stenhoff fick sparken för att "hon såg för trött ut". Foto: Privat

Therese, 18, fick sparken: "Tyckte jag såg för trött ut"

Publicerad

När Therese Stenhoff, 18, fick jobbet på Åhaga outlet valde hon att tack nej till ett annat jobberbjudande.

Men efter bara några dagar fick hon sparken – anledningen?

– De tyckte att jag såg för trött ut och inte log tillräckligt mycket, säger hon.

Quality outlet Åhaga i Borås är ett återkommande arrangemang som varje år lockar tusentals shoppingsugna.

Outleten är också en chans för många unga att tjäna extrapengar inför sommaren – så även för Therese Stenhoff, 18, från Skephult i Marks kommun.

Men trots att hon blev lovad att få jobba fram till midsommar så tog hennes anställning slut två dagar efter öppningen den 11 maj, vilket Borås Tidning tidigare skrivit om. 

"Det känns inte okej"

Efter att ha jobbat på fredagen blev hon inkallad på lördagen av sin arbetsledare.

– Då sa han att jag tyvärr inte kunde jobba kvar. Jag blev helt ställd och frågade varför eftersom att jag var schemalagd i flera veckor framåt. Då sa han att "du ser för trött ut". Det känns inte okej någonstans. 

När Therese Stenhoff kom tillbaka på kvällen med en kompis som skulle handla berättade hon för sina kollegor att hon fått sparken.

– De visste ingenting och kände inte alls igen att jag skulle se för trött ut. Jag har verkligen stressat för att hinna med allt man ska göra och tyckt att det var ett väldigt roligt jobb.

Therese Stenhoff.Foto: Privat

Har endast muntliga avtal

Therese Stenhoff hade inget skriftligt avtal. Hon fick i stället veta att man på Åhaga körde med muntligt avtal.

Projektledaren för Quality outlet Åhaga, Anders Hardstedt, vill inte uttala sig om enskilda fall men bekräftar att man endast har muntliga avtal.

– Vi har haft det här i sju år och alla åren har vi haft muntliga avtal, och det kommer vi fortsätta med.

Men att ni haft det i sju år innebär väl inte att det är en bra anställningsform?

– Vi kan vända på det. Vi har ungdomar som jobbat alla sju åren och har man mellan 50–60 anställda så är det klart att det varje år är någon som inte passar in i gruppen.

En veckas provanställning

Therese Stenhoff fick även veta att hon hade en veckas provanställning.

– Hela arbetsperioden är 88 dagar och man måste vara fullproducerande från dag ett, säger Anders Hardstedt.

Och det var inte Therese menar du?

– Det kan jag inte kommentera.

Nu får Therese Stenhoff försöka hitta ett nytt jobb med kort varsel. Hon tackade dessutom nej till ett annat erbjudande när hon fick jobbet på Åhaga.

– Jag tänkte att det skulle vara roligare att jobba på Åhaga så jag tackade nej. Nu vet jag inte hur det blir, det andra jobbet har ju förmodligen gått till någon annan.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER