Arnold Schwarzenegger gjorde ett hemligt besök på Björne Hebelius gym i Kungsbacka. "Det är en önskedröm" Foto: PrivatArnold Schwarzenegger gjorde ett hemligt besök på Björne Hebelius gym i Kungsbacka. "Det är en önskedröm" Foto: Privat
Arnold Schwarzenegger gjorde ett hemligt besök på Björne Hebelius gym i Kungsbacka. "Det är en önskedröm" Foto: Privat
Här är Arnold i den kända rollen som Terminator. Frasen "I'll be back" har blivit världskänd. Foto: ArkivbildHär är Arnold i den kända rollen som Terminator. Frasen "I'll be back" har blivit världskänd. Foto: Arkivbild
Här är Arnold i den kända rollen som Terminator. Frasen "I'll be back" har blivit världskänd.  Foto: Arkivbild
Susanne Winroth, Mattias Löfgren och Johanna Löfgren tog emot Arnold Schwarzenegger på sitt bageri Nordgården i Billdal i södra Göteborg. Foto: Nordgårdens bageriSusanne Winroth, Mattias Löfgren och Johanna Löfgren tog emot Arnold Schwarzenegger på sitt bageri Nordgården i Billdal i södra Göteborg. Foto: Nordgårdens bageri
Susanne Winroth, Mattias Löfgren och Johanna Löfgren tog emot Arnold Schwarzenegger på sitt bageri Nordgården i Billdal i södra Göteborg.  Foto: Nordgårdens bageri


”The Terminator” på
mystiskt gymbesök

Publicerad

Filmstjärnan, bodybuildern och före detta guvernören Arnold Schwarzenegger var på onsdagen på hemligt besök i Kungsbacka. 

Då passade han på att gymma hos Björne Hebelius.

– Det är en önskedröm. Jag kunde inte sova natten innan, säger Björne Hebelius.

Givetvis avslutade stjärnan besöket med sin kändaste filmreplik. 

Det är en dröm som har gått i uppfyllelse för Björne Hebelius. I 25 år har han drivit gymmet Träningskompaniet Kungsbacka. I dag, onsdag, fick han besöket som får honom att vilja fortsätta tio år till. 

– Att få ett så celebert besök är en önskedröm. Jag fick reda på det dagen innan. Jag sov nästan ingenting på hela natten, säger Björne Hebelius.

Det var på tisdagskvällen han fick samtalet. Ingen mindre än Arnold Schwarzenegger ville komma och besöka gymmet, som Norra Halland tidigare skrivit om. 

– Först trodde jag inte att det var sant. Jag trodde att det var någon som skojade med mig, säger Björn Habelius.

"En go kille" 

Snart förstod han att det var på riktigt och på onsdagsmorgonen stod han tillsammans med "The Terminator" i gymmet i Kungsbacka. 

– Det är fantastiskt att få den här chansen. Att de bjuder på sig själva och är goa människor. Det var han verkligen. De en go kille, säger Björn. 

Arnold Schwarzenegger inspekterade gymmet och berömde Björn Hebelius för atmosfären och utformningen. Sen började han gymma.

"Det är stort"

– Vi lät han vara ifred som han har rätt till som alla andra. Man får inte göra för stort skådespeleri av det heller. Det blev en sväng efteråt men annars fick han vara ifred, säger Björn Hebelius. 

Björn är minst sagt ett fan av stjärnan. 

– Att vara en av de bästa bodybuildersen genom tiderna, till guvernör och skådepelare på toppen av det. Det är stort. och filmer som de flesta har sett.

Efter gymbesöket frågade han om Arnold skulle komma och hälsa på igen. 

– "I'll be back"... Det är helt fantastiskt. Det är en formel jag kan utantill. Det va "I'll be back" och med glimten i ögat. Det är underbart.

Fikade i Billdal

Efter gymbesöket måste det ha kurrat i magen för den förre guvernören och kroppsbyggaren vände blicken mot Billdal, i södra Göteborg, och Nordgårdens bageri.

– När vi såg vem det var blev man ju lite chockad, säger Susanne Winroth på Nordgårdens bageri.

Arnold Schwarzenegger bad om scrambled eggs men fick nöja sig med kokta.

– Han fick en smörgås och kokta ägg. Men det var lite nervöst. Jag menar, hur många minuter ska man koka Arnold Schwarzeneggers ägg? berättar Susanne.

Schwarzenegger kom till bageriet med en kompis och var klädd i shorts.

– Han berättade att kom direkt från gymmet. Men han var väldigt trevlig och drack en macchiato. Jag tror dessutom att de delade på en maräng för när de gick var det maräng över hela bordet, berättar Susanne Winroth på Nordgårdens bageri i Billdal.

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER