Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teorin: Mördade kvinna och eldade upp kroppen

Under fredagen inleddes rättegången i Skaraborgs tingsrätt.
Foto: ALEX LUNGDAHL
Den misstänkte mannen fastnade på en övervakningskamera på Systembolaget.
Foto: ÖVERVAKNINGSKAMERA

Under fredagen inleddes rättegången mot den man i Falköping som misstänks för att ha mördat en kvinna och eldat upp kroppen.

– Det ska ha uppstått en konflikt mellan dem som föranlett bråket och misshandeln som bragde henne om livet, säger åklagare Jenny Karlsson.

Den 16 mars i år hittades en svårt bränd kropp utomhus på en gård i Falköpings kommun. Identifieringen visade att det var en kvinna i 50-årsåldern och polis misstänkte direkt att hon bragts om livet.

Enligt polisens förundersökning ska kvinnan ha hört av sig till en väninna och begärt skjuts till en bostad där hon och mannen skulle träffas och tillbringa helgen tillsammans. När hennes döttrar sedan inte hörde något från henne på flera dagar så anmälde de henne försvunnen. 

Den åtalade mannen förnekar brott.
Foto: ÖVERVAKNINGSKAMERA

Det var vid samma bostad som polisen senare hittade kvarlevor efter hennes kropp. Enligt åtalet ska den misstänkte mannen ha misshandlat kvinnan i bostaden och sedan flyttat hennes kropp utomhus, där han sedan tänt eld på den. 

– Det ska ha uppstått en konflikt mellan dem som föranlett bråket och misshandeln som bragde henne om livet, säger åklagare Jenny Karlsson och fortsätter:

– Eftersom kroppen var uppbränd har det aldrig gått att fastställa dödsorsaken.


LÄS MER: Eldade upp kvinna – sen köpte mördaren tolv öl 

Den misstänkte mannen är i 40-årsåldern.
Foto: POLISEN

Har misshandlat kvinnan tidigare

Mannen, som är i 40-årsåldern, åtalas i första hand misstänkt för mord och i andra hand för grov misshandel, grovt vållande till annans död och brott mot griftefriden.

Den åtalade mannen förnekar brott.

– Det stämmer, jag har inga fler kommentarer, säger mannens advokat Rasmus Collin.

Enligt uppgifter i förundersökningen har kvinnan tidigare polisanmält mannen för misshandel.


LÄS MER: En man gripen – misstänkt för mord 


Något som Lars Johansson, chef vid grova brottsroteln i Skaraborg bekräftar:

– Han har tidigare varit våldsam mot henne, men enligt vittnen har han också agerat hotfullt i flera situationer mot andra personer.

Rättsförhandlingarna avslutas i Skaraborgs tingsrätt den 5 juli.