Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teorin: Bråk urartade – man höggs till döds

Började bråka på restaurang – hittades knivmördad ute.
Händelsen inträffade i ett område där det bland annat finns en restaurang och flera parkeringar, bakom Centralstationen i Göteborg.Foto: Jonathan Berntsson

Inne på restaurangen hände någonting som gjorde att de unga männen blev osams.

Situationen eskalerade – och på parkeringen utanför högg en av dem ihjäl den andre med kniv.

Det är den teori som polis och åklagare arbetar utifrån efter det misstänkta knivmordet i centrala Göteborg under natten mot lördag.

En man i 20-årsåldern har nu begärts häktad för mord.

Vid 03.30-tiden, natten mot lördag, larmades polis till området bakom Centralstationen i Göteborg.

På parkeringsplatsen utanför en restaurang låg en knivskuren man i 20-årsåldern.

Hans liv gick inte att rädda.

– Knivhugget utdelas på utsidan, vid parkeringen. När vi kom till platsen hade han tappat medvetandet och patrullen försökte hålla honom vid liv. När ambulansen kom var han fortfarande det, men han avled på sjukhus strax efter att de fått dit honom, berättade, Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst under lördagen.

Misstänkte gärningsmannen vankade av och an

Restaurangägaren Henok Yosief, som hörde tumultet utanför lokalen, berättade under lördagskvällen om hur en man i 20-årsåldern, som senare kom att gripas och anhållas misstänkt för mord, vankade av samtidigt som flera personer försökte rädda den knivhuggne mannens liv.

– Alla försökte hjälpa honom, men någonstans visste vi att han var död, har Henok sagt.

När polispatrullen kom till parkeringsplatsen anträffade de en knivhuggen man, liggandes på marken.Foto: Jonathan Berntsson

Teorin: Osämja uppstod på restaurang

Åklagaren Kristin Stjernrup begärde på tisdagen en man i 20-årsåldern häktad för mordet. Mannen är tidigare ostraffad.

Polisens teori är att det som slutade i att dödande knivhugg utdelades tog sin början på restaurangen redan tidigare under kvällen.

– Det har varit en sammankomst, en festlighet, på den här restaurangen där både den misstänkte och målsägande har befunnit sig. De känner inte varandra sedan tidigare såvitt vi vet. 

– På restaurangen har det uppstått någonting mellan dem, men exakt vad som hänt är för tidigt att säga. 

Vad som legat bakom att männen började bråka med varandra, och varför våldsdådet sedan skedde utanför restaurangen, är fortfarande oklart.

– Det är oklart och det är fortfarande ett tidigt skede i utredningen, säger Kristin Stjernrup.

Häktningsförhandlingen sker på onsdagen.