Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teorin: Han mördade kvinna i sin lägenhet

51-åring häktad för Alingsås-mordet.
Den misstänkte mördaren är ökänd hos polisen i Alingsås. Foto: POLISEN
51-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

ALINGSÅS. Han har hotat och misshandlat kvinnor med båda brandyxa och slägga och är dömd för en rad olika brott.

Nu misstänks 51-åringen ha mördat en kvinna i sin lägenhet. 

På söndagsförmiddagen häktades mannen vid tingrätten i Alingsås.

Den misstänkte mannen häktades på söndagsförmiddagen vid Alingsås tingsrätt.Foto: Henrik Jansson

Bland missbrukare i Alingsås är mannen ökänd för narkotika, knivar och våld mot kvinnor. Runt lunchtid i onsdags larmades polisen till hans lägenhet. En död kvinna hittades – och några timmar senare greps mannen i närheten under dramatiska former då polisen avlossade varningsskott. 

– Jag kan bara konstatera att vi hittat en avliden kvinna i en lägenhet och vi har anledning att anta att ett brott har begåtts på den platsen, sa Claes Lindberg, chef för polisens enhet för grova brott i Borås som håller i utredningen. 

Ville städa med Klorin 

För fem år sedan slog den misstänkte mördaren sin tidigare sambo blodig med en slägga. Efter morddramat i lägenheten onsdags, där flera personer befann sig, ringde han henne och vädjade om hjälp. 

– Han ringde mig flera gånger och erbjöd mig 1 000 kronor för att komma dit och städa upp. Han sa att det var blod precis överallt och ville att jag skulle komma och städa med Klorin. Han sa att de båda tjejerna hade bråkat och att det var blod precis överallt. Jag frågade: Vad har du gjort? Han svarade bara att de har bråkat, har kvinnan berättat för GT.  

Hon gjorde inte som mannen önskade. 

– Jag är så glad nu i efterhand att jag aldrig åkte dit. Det kunde ha slutat precis hursomhelst. För jag vet hur han är. 

Platsen där misstänkta mordet inträffade.Foto: LEOTRIM JUSUFI

”Han har enorma problem”

Sedan mitten av 1990-talet har den misstänkte mördaren dömts för en rad olika brott, främst våldsbrott och narkotikabrott. Brotten har ofta skett med hjälp av kniv – och inte sällan mot kvinnor. 

Totalt förekommer mannen under 17 avsnitt i belastningsregistret med domar för brott som grov misshandel, narkotikabrott och dråpförsök. Nyligen kom han ut från ett fängelsestraff, sedan han knivhuggit en man som hade en relation med hans före detta flickvän. 

Enligt en personutredning lider han av ”omfattande psykisk ohälsa”. 

– Han har enorma problem och borde inte finnas ute i samhället, har en vän berättat.  

Efter förhandlingar vid tingsrätten i Alingsås på söndagsförmiddagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. När beskedet kom var mannen till synes oberörd.

Åtal ska väckas senast 12 juli.

51-åringen förnekar brott.