Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Telefonavlyssningen kan ha stoppat hämnd

FALKENBERG. Polisens telefonavlyssning kan ha stoppat hämndattacken för det uppmärksammade mordet i Falkagård, enligt Hallands Nyheter.

I fredags åtalas de fyra misstänkta.

Fyra personer har under hösten planerat att hämnas mordet på en 26-årig man den 21 oktober förra året genom ytterligare ett mord, skriver Hallands Nyheter.

Polisen har under hösten satt telefonavlyssning på en person som är misstänkt för medhjälp till mordet. När han släpptes från polisen kontaktade han snart en av dem som nu sitter häktade för hämndplanerna, för att förklara att han inte var inblandad.

Fyra häktade

Enligt samtalen skulle de båda grupperingarna träffas för att reda ut vad som hänt. Hallands Nyheter skriver att det kan vara telefonavlyssningen som gjort att polisen fått information om den misstänkta hämndplanen.

I fredags väckte åklagaren åtal mot de fyra misstänkta, som nu sitter häktade. Enligt Hallands Nyheter är det fortfarande oklart mot vem hämnden skulle riktas. Några av de misstänkta är sedan tidigare kända av polisen.