Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Taxichauffören tafsade på
kvinna – på väg till akuten

Kvinnan sms:ade sin pojkvän när hon befann sig i taxin.Foto: Polisen
Kvinnan hoppade ur taxin och sprang in på akuten när de kommit fram till sjukhuset.Foto: ROBIN ARON
Taxichauffören nekar till brott.Foto: JACEK NOWAK

Taxichauffören skjutsade kvinnan till sjukhuset i Skövde.

Mitt under färden ska han ha börjat tafsa på henne.

"Han tar på mig i taxin", skrev den livrädda kvinnan i ett sms till pojkvännen.

Den unga kvinnan hade varit ute och festat i Skövde och därefter följt med en kompis hem. Hon berättar att hon då började "känna sig konstig" och ringde efter taxi för att ta sig till sjukhuset.

Föraren plockade upp henne utanför bostaden, framgår det i förundersökningen. Sedan, när hon hoppat in i bilen, ska han ha ofredat henne sexuellt. I polisens förhör med kvinnan beskriver hon själv vad som ska ha hänt den natten i oktober i fjol:

"Han placerade handen på hennes knä och sa: 'Det är ingen fara'. Han smekte henne därefter över brösten och sedan smekte han handen på insidan på låret, långt upp på benen".

Skrev sms till pojkvännen

Kvinnan säger att hon inte visste vad hon skulle ta sig till. I ett sms till sin pojkvän, som finns med i bevisningen, skriver hon:

"Han tar på mig i taxin. Är svinrädd."

Kvinnan säger i förhör att hon fick panik. När de kommit fram till sjukhuset ska hon ha kastat sig ur taxin och rusat in till akutmottagningen, där hon ska ha träffat en sjuksköterska och berättat vad hon utsatts för.

Chauffören nekar till brott

Taxichauffören har å sin sida en helt annan version av händelsen. Han menar att han aldrig rörde den unga kvinnan.

 

LÄS MER: Taxichaufför åtalas för våldtäkt

 

"Han har aldrig haft en tanke på att göra något sådant som det han är anklagad för mot en kvinna. Han säger att flickan ljuger och troligtvis gör hon detta eftersom hon från början visste om att hon inte hade några pengar att betala med", säger taxichauffören enligt förundersökningen.

Han åtalas nu för sexuellt ofredande. Kvinnan ska efter det inträffade ha fått ta emot en faktura på drygt 250 kronor för den obetalda taxiresan.