Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Taxichaufför rånade kund – spårades via telefonen

Under natten mot fredagen blev en kund rånad av en taxichaufför i Floda i Lerums kommun.

Polisen kunde sedan spåra offrets telefon via ”hitta min iphone” och en person greps misstänks för rån. 

– Det har hänt i en vanlig taxi, alltså ingen svarttaxi, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Polisen larmades vid 04.40 på natten till fredagen.

Då hade offret tagit sig hem och kunde ringa. 

– De kommer fram till Floda, i samband med att han ska gå ut tar chauffören tag i honom och börjar gräva i hans fickor och i anslutning till det så tar han mobiltelefonen. Mannen säger till honom att sluta, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen larmades till Floda och kunde då via funktionen ”hitta min iphone” se att mobilen då fanns vid Heden i de centrala delarna av Göteborg.

Taxichauffören kunde gripas 

– En patrull åker dit och hittar bilen, där ligger den tillgripna mobilen, säger Anna Göransson. 

Taxichauffören greps och misstänks för rån. 

– Han är hörd kort av polis och åklagare har kontaktats men jag vet inte om de har tagit ställning till ett anhållande eller inte, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Taxichauffören har enligt polisen använt ett någon form av våld i samband med rånet men offret behövde inte sjukhusvård.

– Det var något skrapsår som uppkom i samband med detta.