Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tankbil har vält – olja läcker ut på platsen

En tankbil med 15 ton vegetabilisk olja i lasten välte vid lunchtid vid Åbrorondellen i Mölndal. Bärgningsarbetet drar ut på tiden och rondellen är avstängd i riktning mot Basgatan.

Diesel och vegetabilisk olja har läckt ut på platsen. Ingen person ska ha skadats.

Larmet kom in till polisen klockan 12.19 på tisdagen. En tankbil hade vält på Gamla Kungsbackavägen vid Åbrorondellen, i höjd med vårdcentralen. I lasten fanns 15 ton vegetabilisk olja.

– Olja och diesel läcker ut på platsen. Den vegetabiliska oljan är det nog ingen fara med, men diesel är inte så trevligt. Det kan komma att behövas sanering, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland.

En förundersökning är upprättad för att ta reda på vad som orsakat olyckan.

– Vi skriver alltid en rapport för att ta reda på vad som hänt. Vi tar färdskrivaren i beslag, kollar nykterhet och det finns ett vittne som vi ska ha pratat med, men jag ser inte nu om det finns någon brottsmisstanke, säger Ulla Brehm polisens presstalesman i Västra Götaland.

Bärgningen drar ut på tiden

En bärgningsbil är beställd och räddningstjänsten beräknar att räddningsarbetet kommer att vara avslutat runt 15.30 på tisdagseftermiddagen, prognosen har förlängts med en timma. Under bärgningsarbetet är rondellen avstängd i riktning mot Basgatan.

– Det är en tungbärgare som är beställd, vilket inte är så konstigt det är ju en tankbil som vält. Lasten ska tömmas över i en annan bil innan bärgning, säger Ulla Brehm,polisens presstalesman i Västra Götaland.

Polisen kommer att finnas på plats och dirigera om trafiken tills bärgningen är genomförd.

Ingen person ska ha kommit till skada.