Tåg lastat med gasol spårade ur

Publicerad

Ett tåg har spårat ut i höjd med Sävenäs rangerbangård. 

Det ska handla om ett tåg med gasol i lasten – vilket kan innebära en explosionsrisk.

Enligt Trafikverket påverkade urspårningen tåg på linjen Göteborg - Skövde - Stockholm men det ska återigen vara öppet för trafik. 

– Vi har kunnat konstatera att det inte finns något läckage, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten i Storgöteborg.

Trafikverket fick in sin första signal om tåghaveriet klockan 13.47 på fredagen. Det handlade om ett godståg som spårat ur på Sävenäs rangerbangård intill västra stambanan.

– Det var två vagnar som spårade ur. De ska dock inte hamnat på sidan, säger Mats Gränsmark.

Räddningstjänsten larmades och satte upp avspärrningar då vagnarna ska ha varit lastade med gasol. Man valde även att stänga av tågtrafiken på sträckan mellan Göteborg – Skövde – Stockholm.

Fanns inget läckage

Efter en stund kunde räddningstjänsten konstatera att det inte skett något läckage.

– Vi har kontrollerat det och det finns inget läckage, vi har lämnat platsen och de på Sävenäs tar hand om det själva nu, säger Mats Gränsmark vid räddningstjänsten.

Vid 14.30 var tågstoppet hävt och tågen kunde återigen trafikera sträckan men med viss försening i tidtabellen.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER