Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Systern om sorgen efter mördade Alaa

Alaa Farraj, 21, var en av personerna som sköts i Uddevalla. Alaas anhöriga har godkänt bildpubliceringen och valt ut bilderna som publiceras.
Foto: Privat
Kvar lämnade han sin familj och sin flickvän, Johanna Gillerstedt, 21. Alaas anhöriga har godkänt bildpubliceringen och valt ut bilderna som publiceras.
Foto: Privat

Tre unga personer sköts ihjäl i Uddevalla natten mot lördagen.

En av dem var Alaa Farraj, 21, som var frigiven efter ett fem månader långt fängelsestraff för grov misshandel.

Kvar lämnade han sin familj och sin flickvän, Johanna Gillerstedt, 21.

– Det är många som tyckte att han tillhörde deras familj, som känner att de har förlorat en ängel, säger Alaa Farrajs syster.

Polisen har identifierat de tre mördade personerna i Uddevalla som två män, 21 och 22 år gamla, samt en 18-årig kvinna.

Enligt uppgifter från de dödas bekanta och vänner, var kvinnan och den äldre mannen ett par.

Den andre mannen var Alaa Farraj, en Uddevallabo som tyckte om att spela fotboll innan hälsan satte stopp för karriären.

21-åringen, som levde tillsammans med sin flickvän, lämnar henne och familjen i enorm sorg.

– Det var en chock när vi hörde det. Jag fattar fortfarande inte att det är han, säger Alaas syster.

"Världens snällaste"

Flickvännen, Johanna Gillerstedt, 21, är även hon i chocktillstånd.

– Han var världens snällaste människa. Som ställde upp för alla när det behövdes. Tog sin familj, flickvän och vänner före allt annat. Han var en glädjespridare som fick alla att må bra, säger hon.

Alaa var frigiven efter ett fem månader långt fängelsestraff för grov misshandel. Han har tidigare även varit dömd för bland annat narkotikabrott, vapenbrott och hot mot tjänsteman.

Både hans familj och flickvännen vill dock tillbakavisa de rykten som florerar om att Alaa Farraj och den andre döde mannen tillhörde ett kriminellt gäng.

– Han var vid fel plats vid fel tillfälle. Han ville inget ont, säger hans flickvän.

– Jag vet inte vad som händer eller vem som gjort det. Det är fruktansvärt. Han var snäll och ville ingen illa, han hamnade fel, säger hans syster.

Bästa vänner

GT har varit i kontakt med den andre döde mannens anhöriga. Även han är tidigare dömd till åtta månaders fängelse för en grov misshandel.

Paywan Kerim är en av mannens bästa vänner. I tio år har han umgåtts med honom och han har svårt att ta in det som hänt.

– Vi jobbade tillsammans. En kompis ringde mig och sa vad som hade hänt. Men det är som man fortfarande hoppas på att det inte är sant. Jag såg det på tidningarna på nätet och förstod direkt, säger Paywan Kerim.

"Förlorat en ängel"

Även mannens bror säger att han har svårt att ta in det som hänt. En annan nära vän har beskrivit honom som vänlig.

– Jag kände honom från fotbollen, det var fem eller sex år sedan. Han var en bra person, rolig, säger Peshtivan Mahmoud, 23.

Polisen är väldigt förtegen vad gäller motivet till händelsen. Man säger sig dessutom inte veta så mycket i nuläget och på lördagskvällen var fortfarande ingen gripen.

Med gråten i halsen förklarar Paywan Kerim att det som gjorts inte går att göra ogjort.

Det har även Alaa Farrajs närmaste tagit in.

– Vi har förlorat en ängel, säger de.RÄTTELSE: I en tidigare version stod det att Alaa var 22 år gammal. Han hade ännu inte fyllt 22 utan mördades vid 21 års ålder.