Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Restaurang slår rekord i krisen

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Mathilda Lindberg beskriver en otrolig respons från kunderna.Foto: Privat
Wiktor Ringström säger att de försöker vara kreativa under coronakrisen.Foto: Privat

Syskonen Mathilda Lindberg, 33, och Wiktor Ringström, 29, driver Bueno Taco i Alingsås och Borås.

Likt hela restaurangbranschen har de kämpat mot ett sinande flöde av kunder

Men efter ett meddelande på Facebook slog de rekord. 

– Det blev en sådan otrolig respons som vi inte var beredda på, säger Mathilda. 

Mathilda Lindberg och Wiktor Ringström från Alingsås öppnade sin första restaurang i hemstaden 2015 och ytterligare en i Borås i augusti förra året.

Krisen i restaurangbranschen är just nu stor i hela landet och syskonens Bueno Taco var från början inget undantag. 

– Januari och februari är ju ganska kasst för alla branscher men i slutet av februari och början av mars så gick det uppåt innan corona kom, säger Wictor. 

 

LÄS MER: Alexandra, 29, preppar för corona – maten du bör ha hemma

 

Direkt märktes det att de båda restaurangerna tappade stora delar av sina kunder. Restaurangen i Borås har det dock fortsatt svårt i coronakrisen. 

– I Borås ligger vi i ett köpcentrum och det är ingen som vågar gå in i sådana nu. Vi har inte heller hunnit etablera vår kundgrupp på samma sätt där ännu, säger Mathilda. 

Slog rekord efter inlägget

De valde att lägga ut ett inlägg på restaurangens Facebooksida där de vädjade till kunderna att fortsätta handla hos dem vilket Alingsås Tidning först skrev om. 

Kundernas respons hade ingen av dem räknat med. Direkt började de strömma in till restaurangen i Alingsås. 

 

LÄS MER: 5 experter svarar: Då kan coronakaoset vara över 

 

– Vi tänkte att vi får stänga och gå i konkurs men att det blev så otroligt bra respons var vi inte beredda på, säger Mathilda och fortsätter:

– Jag hade nästan ingen ingenting förberett, annars får man ju slänga. Vi har ju snabbmat, men det blev väntetider då. Men det var inga sura miner så det var jättekul. 

Under fredagen i förra veckan slog de sitt försäljningsrekord för en enskild fredag.  

Har tagit in extra timanställda 

En vecka efter att syskonen la ut inlägget fortsätter kundtillströmningen till restaurangen i Alingås.

Syskonen har inte behövt säga upp någon ur personalen och har till och med fått ta in extra timanställningar.

– Det bara fortsätter en vecka senare, det är jättekul. Vi säljer bättre än på länge, säger Mathilda. 

Under veckan har de haft halva priset för personer som arbetar inom sjukvården och kommer framöver att ha liknade kampanjer som riktar sig till annan blåljuspersonal, berättar Wictor.

– Vi måste försöka vara kreativa och det är en enorm genomslagskraft på sociala medier, säger han.