Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Syskon hölls gisslan i timmar under knivhot

Två syskon hölls som gisslan i flera timmar under knivhot av en man i 30-årsåldern, natten mot fredag. Händelsen inträffade i en kommun i Bohuslän.

Först vid klockan 02.30 natten mot fredag kunde polisen gripa mannen.

En kvinna i 30-årsåldern var hemma hos sin bror som är i 20-årsåldern. En annan man i 30-årsåldern befann sig också i lägenheten.

– Han är bekant med hennes bror och skulle sova över där. Hon skulle bara hjälpa sin bror och sedan skulle hon åka. Och då gick det helt över styr när hon skulle åka vid 21-tiden, säger en bekant till syskonen.

Gärningsmannen vägrade låta kvinnan eller hennes bror gå. 

Polisen, som fick in larmsamtalet 00.30 natten mot fredag, beskriver det som ett sjukdomsfall. 

– Uppgifterna vi har från personerna som ringde var att de kände varandra. Mannen mådde dåligt och förskansade sig i ett hus. Det var andra personer där. Mannen hade kniv, hammare och vad det nu var, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region väst.

”När de försökte fly sade han att han skulle döda dem”

Enligt en bekant ska syskonen ha sagt att mannen även var beväpnad med skjutvapen och basebollträ, men det är inget som har bekräftats av polisen. 

En bekant till kvinnan och brodern berättar att han och hans flickvän skulle ha träffat kvinnan under kvällen.

– Jag försökte ringa dem efter 21. Jag skulle bara kolla hur läget var och när de kom tillbaka, men båda mobilerna var avstängda. Till slut fick min flickvän ett samtal av kvinnan, säger en bekant till syskonen.

Mannen i 30-årsåldern hade vägrat låta syskonen gå sedan klockan 21.

Till slut lyckades syskonen ändå fly.

”De mår skit båda två, de satt och grät”

Kvinnan hade skrapsår på händerna och brodern skadade armen och ryggen vid hoppet nerför ett stup i anslutning till huset.

Två ambulanser kom till platsen.

Polisen hade hundpatrull och tre polispatruller med förstärkningsvapen på plats. 

– Gripandet blev odramatiskt, vi plockade ut honom vid halvtretiden, säger Johan Ljung vid polisen.

Mannen är gripen för olaga hot.