Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT:s supersatsning: Belinda och Janne

t: Belinda Olsson och Janne Josefsson ska leda SVT:s nya valprogram.

Här är SVT:s supersatsning inför det kommande valet: Belinda Olsson och Janne Josefsson leder valprogram.

Men det mesta är fortfarande hemligt klart är bara att den västsvenska duon kommer att stå som programledare.

– Det enda som är klart är att vi ska göra ett program ihop om valet. Sen drar vi i gång med det först i maj. Jag kan inte säga något mer just nu, säger Janne Josefsson.

Nu bekräftar Janne Josefsson SVT:s nya satsning. Tillsammans med Belinda Olsson kommer han att leda ett ännu odöpt valprogram.

– Det är ett valprogram. Det är det enda jag kan säga. Vi har ingen aning om vad det kommer att bli i slutändan, säger Janne Josefsson till GT.

Han fortsätter:

– Man vill ju inte blåsa upp det heller för då blir det bara pannkaka.

Hur upplägget eller formatet kommer att se ut vill Uppdrag gransknings-profilen inte sia i. Först i maj drar projektet med den nya valsatsningen i gång. När den väl når tittarna är dock fortfarande oklart.

"Ska bli jättekul"

Belinda Olsson, som senast skapade rubriker genom ifrågasättningen "har feminismen gått för långt?" i serien "Fittstim – Min kamp", ser den gamla SVT-legendaren i alla fall fram emot att jobba med.

– Det ska bli jättekul. Jag gillar Belinda och vi har jobbat ihop, visserligen rätt kort tid ihop i Debatt, och jag gillar det hon gör och det hon står för. Jag tror att vi kommer att funka bra ihop, säger Janne Josefsson.

Han säger att de två, i många bemärkelser, står för samma journalistiska ideal och att det är en god utgångspunkt för att få till ett riktigt bra program.