Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT stoppas – tvingas bort från Kronogården

Programmet skulle ha sänts från Kronan – men så blir det inte.Foto: HENRIK JANSSON

SVT:s nya debattprogram skulle enligt plan på onsdag ha sänts från Kronogården i Trollhättan.

Men så blir det inte, efter att kommunen ändrat sig, rapporterar SVT Nyheter Väst. 

– Programmet kan väcka oro i Kronogården, säger stadsdirektören Ulrika Strandroth Frid till kanalen.

I veckan är det premiär för det nya debattprogrammet  ”Sverige möts: Direkt”.

Temat för premiäravsnittet är integration och segregation och planen var att det skulle ha sänts från biblioteket i Kronogården i Trollhättan.

Men nu har kommunen ändrat sig och satt stopp, enligt SVT Nyheter Väst.

Programmets projektledare Jorun Collin uppger för kanalen att kommunens motivering var att sändningen skulle riskera att stigmatisera Kronogården ytterligare samt att det skulle vara en alltför stor risk ur demokrati- och medborgarsynpunkt.

I stället har kommunen nu beslutat att programmet får sändas från Kulturskolan N3 i en annan del av staden.

”Därför var det bättre att byta”

Ulrika Strandroth, stadsdirektör i Trollhättan, menar å sin sida att flytten främst hade att göra med att den planerade sändningen inte skulle kunna separeras från andra aktiviteter i lokalerna samt att det förmodat stora intresset skulle bli svårt att hantera.

– Normalt sett har vi ju lokala medier som bedriver journalistik i verksamheten kontinuerligt utan några som helst problem. Det är ju viktigt att alla myndigheter och verksamheter och boende känner sig trygga och kan bedriva sitt arbete i hela staden. Men just ifrån det här programmets upplägg och inriktning ser vi att det kan väcka oro i Kronogården och därför var det bättre att byta från Kronan till N3, säger hon till SVT Nyheter Väst.