Steffo Törnquist sitter som ordförande i kommittén som utsett The Barn som "Årets Spritkrog". I motiveringen till att ge priset till The Barn skriver han "En seriös krog som dessutom tillåter sig att leka med det snart hundra år gamla amerikanska spritförbudet har vunnit Spritakademiens hjärta.” Foto: Olle SporrongSteffo Törnquist sitter som ordförande i kommittén som utsett The Barn som "Årets Spritkrog". I motiveringen till att ge priset till The Barn skriver han "En seriös krog som dessutom tillåter sig att leka med det snart hundra år gamla amerikanska spritförbudet har vunnit Spritakademiens hjärta.” Foto: Olle Sporrong
Steffo Törnquist sitter som ordförande i kommittén som utsett The Barn som "Årets Spritkrog". I motiveringen till att ge priset till The Barn skriver han "En seriös krog som dessutom tillåter sig att leka med det snart hundra år gamla amerikanska spritförbudet har vunnit Spritakademiens hjärta.”  Foto: Olle Sporrong
Linus Johansson, Maher Salhi, Alfred Karlsson, Marcus Martinsson som driver The Barn prisas nu för sitt svenskamerikanska spritkoncept. Foto: PRIVATLinus Johansson, Maher Salhi, Alfred Karlsson, Marcus Martinsson som driver The Barn prisas nu för sitt svenskamerikanska spritkoncept. Foto: PRIVAT
Linus Johansson, Maher Salhi, Alfred Karlsson, Marcus Martinsson som driver The Barn prisas nu för sitt svenskamerikanska spritkoncept.  Foto: PRIVAT

Sveriges bästa sprit- krog finns i Göteborg

Publicerad

Tre bönder från Vara har satt Göteborg som nummer ett på spritkartan.

Nu prisas restaurangen The Barn som "Årets spritkrog" av organisationen Spritakademin där TV4-profilen och finsmakaren Steffo Törnquist sitter som ordförande.

– Vi är ju lite bönder och vill bryta trenden kring att bara dricka snaps vid jul- och midsommar, säger Alfred Karlsson, delägare i The Barn.

I Göteborg är restaurangen The Barn kanske mest känd för sina hamburgare som serveras i en miljö som påminner om en ladugård.

Nu prisas restaurangen på Kyrkgatan även för sin sprit då krogen blivit utsedd till "Årets Spritkrog" av organisationen Spritakademin.

– Det är naturligtvis jättekul. Vårt koncept är att ta Amerika till Svea och vi rekommenderar bourbon, som är typsikt amerikanskt, och svensk snaps, i både våra drinkar och till våra rätter, säger Alfred Karlsson.

Kom som en överraskning

Beskedet om att restaurangen blivit utsedd till "Årets Spritkrog" kom som en överraskning.

– Vi hade ingen aning om detta, men det verkar som att de har haft sina spanare utsända och tipsat den här kommittén om oss, säger Alfred Karlsson, som driver restaurangen tillsammans med Marcus Martinsson, Linus Johansson, Maher Salhi.

– Tre av oss är från Varaslätten från början. Därför vi kom på ladagrejen och konceptet med spriten. Vi är ju lite bönder av oss och vi vill bryta trenden kring att bara dricka snaps vid jul- och midsommar. Snaps passar bra till fler rätter än den maten, säger Alfred Karlsson.

Prisades i Stockholm

I måndagskväll var han och hans kolleger uppe i Stockholm och mottog priset av Steffo Törnquist, som sitter som ordföranden i Spritakademin, som för andra året i rad utser Sveriges bästa spritkrog.

– Han var trevlig, men vill han komma och äta hos oss så får han boka tid en månad i förväg som alla andra, skämtar Alfred Karlsson.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER