I Göteborg är restaurangen The Barn kanske mest känd för sina hamburgare som serveras i en miljö som påminner om en ladugård.
Nu prisas restaurangen på Kyrkgatan även för sin sprit då krogen blivit utsedd till "Årets Spritkrog" av organisationen Spritakademin.
– Det är naturligtvis jättekul. Vårt koncept är att ta Amerika till Svea och vi rekommenderar bourbon, som är typsikt amerikanskt, och svensk snaps, i både våra drinkar och till våra rätter, säger Alfred Karlsson.
Kom som en överraskning
Beskedet om att restaurangen blivit utsedd till "Årets Spritkrog" kom som en överraskning.
– Vi hade ingen aning om detta, men det verkar som att de har haft sina spanare utsända och tipsat den här kommittén om oss, säger Alfred Karlsson, som driver restaurangen tillsammans med Marcus Martinsson, Linus Johansson, Maher Salhi.
– Tre av oss är från Varaslätten från början. Därför vi kom på ladagrejen och konceptet med spriten. Vi är ju lite bönder av oss och vi vill bryta trenden kring att bara dricka snaps vid jul- och midsommar. Snaps passar bra till fler rätter än den maten, säger Alfred Karlsson.
Prisades i Stockholm
I måndagskväll var han och hans kolleger uppe i Stockholm och mottog priset av Steffo Törnquist, som sitter som ordföranden i Spritakademin, som för andra året i rad utser Sveriges bästa spritkrog.
– Han var trevlig, men vill han komma och äta hos oss så får han boka tid en månad i förväg som alla andra, skämtar Alfred Karlsson.