Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sverigedemokraterna i Västsverige i krismöte

RISKERAR UTESLUTNING. Patrik Ehn (SD) riskerar uteslutning. Nu ska Sverigedemokraterna i Västsverige ha ett krismöte. Foto: Sven Lindwall

Sverigedemokraternas starke man i Västsverige är aktuell i ett uteslutningsärende.

Nu kallar SD:s regiongrupp till krismöte, skriver tidningen Expo.

GT skrev i går om att Patrik Ehn (SD) riskerar uteslutning. Han är både partiets gruppledare i Västra Götalands-regionen och Götebogs kommunfullmäktige och anklagas av partiets medlemsutskott för att ha ideologiskt avvikande åsikter. Uteslutningsärendet gäller även Patrik Ehns politiske sekreterare Daniel Rondslätt.

Och nu har SD Väst kallat till ett krismöte som ska hållas på torsdagen, skriver Expo. Det var regionpolitikern Jimmie Stranne som i måndags kallade till mötet - och det blev genast liv i partiet. Varken Patrik Ehn eller Daniel Rondslätt får nämligen medverka på mötet, skriver Expo.

"Enligt partiets stadgar så sammanträder gruppen på gruppledarens kallelse. Om gruppledaren har förhinder så inträder av gruppledaren utsedd ersättare. Jag har inte utsett Jimmie Stranne till detta", skriver Patrik Ehn i ett svar till kallelsen, enligt tidningen Expo.

Hätska mailkonversationer

Enligt Jimmie Stranne är det partistyrelsen som gett honom uppdraget att kalla till krismötet.

– Det kan ses som konstigt att jag som inte är gruppledare har kallat till mötet. Men när nu gruppledaren är föremål för mötet, där man ska komma med ett yttrande, så får de plocka någon som är utanför. Varför det blev jag? Det vet jag inte. Det får du fråga riks om, säger Jimmie Stranne till tidningen Expo.

Enligt de mailkonversationer inom Sverigedemokraterna som tidningen Expo tagit del av är ordväxlingarna mellan partikamraterna allt mer hätska. Lars Hansson, andre vice ordförande i Göteborg, skriver följande i ett mail som Expo läst:

"Jag undrar också vems om ligger bakom dessa uteslutningsärenden. Kanske dags att vi i gruppen diskuterar lojalitet, verkar som det är bortblåst! Splittringen kan bli större om detta skall fortsätta. (...) Någon vill förlöjliga oss inför våra politiska motståndare! Snacka om att de gnuggar sina händer nu!! Har vi någon i gruppen som inte är den den utger sig för att vara, det har vi ju pratat om tidigare. Kanske ska ta upp det på mötet."

Tror att han sitter kvar

När GT på tisdagskvällen pratade med Patrik Ehn ville han inte gå in på exakt vad uteslutningsärendet handlar om.

– Jag har ju fått ett antal anklagelsepunkter om ideologiska avvikelser som är ogrundade, men jag tänker ändå svara på dem. Jag har till fredag på mig. Men svaren kommer jag inte att delge dig nu, sa Patrik Ehn till GT på tisdagen.

Enligt honom kom ärendet som en överraskning för honom och Göteborgsdistriktet. Men på tisdagen tog Patrik Ehn ändå det hela med ro.

Tror du att du kommer att sitta kvar på din position?

– Jaja, det är jag övertygad om.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!