Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska mässan ställer in allt – varslar 100 till

Carin Kindbom, vd och koncernchef på Svenska Mässan Gothia Towers,
Foto: MARTIN ÖRNROTH
Det blir inga mässor i Göteborg fram till och med maj 2021.
Foto: AXEL ÖBERG

Svenska Mässan har beslutat att ställa in alla fysiska mässor till och med maj 2021.

Samtidigt varslas ytterligare 100 personer utöver de drygt 300 som sades upp i det varsel som lades i våras.

– Det är oerhört sorgligt att behöva göra fler nerdragningar då medarbetarna är vår absolut främsta tillgång. Men vi befinner oss i en situation som ingen hade kunnat förutspå omfattningen av, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

I mars när både Sverige och andra länder införde mötes- och reserestriktioner och evenemang och bokningar ställdes in varslade Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg 325 anställda om uppsägning.

Nu fortsätter osäkerheten i branschen och ovissheten gör att Svenska Mässan beslutat att inte genomföra några fysiska mässor fram till och med maj 2021.

– Utifrån de omfattande förberedelser som krävs, ser vi tyvärr ingen möjlighet att genomföra fysiska mässor i vinter och vår, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef på Svenska Mässan Gothia Towers, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Det är med respekt för våra utställare, samarbetspartners och kunder som vi nu väljer att gå ut med detta tråkiga besked. Av de mässor som påverkas av beslutet kommer de flesta att flyttas till 2022, det gäller även Elfack och Vitalis, som också kommer att genomföras i digitalt format i maj.

Ytterligare 100 anställda varslas

På tisdagen fick de anställda besked om att nytt varsel lagts på 100 personer, utöver de som blev uppsagda i våras.

– Vi befinner oss i en situation som ingen hade kunnat förutspå omfattningen av och vi behöver anpassa kostnaderna efter den verklighet vi, liksom hela besöksnäringen, befinner oss i, säger Carin Kindbom.

Enligt Dagens Nyheter för Svenska Mässan samtal med Göteborgs kommun om hjälp i form av ekonomiskt stöd.

Bland annat ska det enligt uppgifter till tidningen handla om att man undersökt möjligheterna till kommunal borgen för ytterligare banklån, vilket dock inte bedömts möjligt. 

DN skriver att det också diskuterats om huruvida delar av mässans tillgångar skulle kunna köpas av kommunen.